Poliţiştii de frontieră gălăţeni au identificat şi reţinut un bărbat din Republica Democrată Congo, care intenţiona să treacă ilegal în Republica Moldova, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în Israel, informează sâmbătă Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi, citat de Agerpres.

Politia de FrontieraFoto: Facebook/ Politia de Frontiera Romana

Potrivit sursei citate, poliţiştii Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au depistat în apropierea frontierei de stat un bărbat care s-a deplasat până în zona de frontieră cu un autoturism.

Imediat, s-a procedat la oprirea persoanei, care a fost condusă la sediul sectorului în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit bărbatul este din Republica Democrată Congo, are 31 ani şi deţine un permis de şedere eliberat de autorităţile din Franţa.

Totodată, în timpul verificărilor, bărbatul a declarat că intenţiona să traverseze înot râul Prut din România în Republica Moldova, pentru că dorea să ajungă în Israel.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat a României, persoana în cauză fiind preluată de Serviciul pentru Imigrări Galaţi, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.