Guvernul a adoptat, joi, o Hotărâre prin care data alegerilor parlamentare a fost stabilită pe 6 decembrie, a anunțat la finalul ședinței executivului purtătorul de cuvânt Ionel Dancă. De altfel, premierul Ludovic Orban a explicat că data alegerilor parlamentare "nu poate fi decât 6 decembrie” și că Executivul este obligat atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare.

Sectie de votFoto: Hotnews

„Așa cum premierul Ludovic Orban a anunțat în deschiderea ședinței de guvern, au fost propuse hotărârile de guvern inițiate de Autoritatea Electorală Permanentă și Ministerul Afacerilor Interne pentru stabilirea datei alegerilor pentru Senat și Camera Deputaților, din anul 2020, respectiv, data de 6 decembrie 2020”, a spus Dancă.

Decizia vine după ce premierul Ludovic Orban a spus, la începutul ședinței de guvern, că data alegerilor parlamentare "nu poate fi decât 6 decembrie” și că Executivul este obligat atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie.

”Vreau să informăm opinia publică despre această dată. Guvernul este obligat, atât de Constituţie, cât şi de legea alegerilor parlamentare, să ia această decizie, să stabilim data alegerilor parlamentare. În conformitate cu legea, această decizie trebuie adoptată cu minim 90 de zile înainte de data alegerilor. De asemenea, trebuie să ţinem cont de prevederile constituţionale”, a afirmat Orban începutul ședinței de Guvern.