Un fost angajat al ONU a fost pus sub acuzare pentru că a minţit sub jurământ pentru a disimula mai multe agresiuni sexuale pe care le-ar fi comis în Irak, Egipt şi Statele Unite, a anunţat miercuri procuroarea federală din Manhattan, relatează AFP.

New York Police DepartmentFoto: Flickr

Karim Elkorany, în vârstă de 37 de ani, din New Jersey, nu este acuzat direct de agresiuni sexuale: el este acuzat că a minţit şi a ascuns probe materiale agenţilor FBI care au venit să îl interogheze în noiembrie 2017, după ce şase femei, ce puţin, l-ar fi acuzat că le-a agresat sexual, potrivit comunicatului procuroarei Audrey Strauss.

O primă femeie a reclamat în decembrie 2016 că a fost agresată cu o lună mai devreme în apartamentul pe care Elkorany îl avea în Irak, a precizat procuroarea.

Anchetatorii responsabili de acest prim caz au descoperit apoi acuzaţiile altor cinci femei, referitoare la agresiuni sau tentative de agresiune comise între 2009 şi 2016, în special în Irak, Egipt şi Statele Unite.

De fiecare dată, Elkorany le-ar fi drogat mai întâi, determinându-le să bea un preparat pregătit de el, potrivit procuroarei. Când victimele reveneau la locuinţele lor, el le informa uneori despre actele sexuale la care le-ar fi supus, a detaliat ea.

Actul de acuzare nu precizează identitatea presupuselor victime, nici circumstanţele în care Elkorany le-ar fi întâlnit. Karim Elkorany - care a lucrat în dezvoltare din 2005, pentru UNICEF din 2013 până în 2016, apoi ca specialist în comunicare al ONU până la demisia sa în martie 2018 - a fost inculpat de două capete de acuzare pentru mărturie mincinoasă, fiecare pasibilă de o pedeapsă maximă de cinci ani de închisoare. Arestat în New Jersey, el urmează să fie adus în faţa unui judecător federal în cursul zilei de miercuri. (sursa: Agerpres)