Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Bogdan Despescu, spune că Liviu Vasilescu şi-a asumat decizia de a demisiona din funcţia de şef al Poliţiei Române, având la bază "o analiză" pe care acesta şi-a făcut-o.

Chestorul Bogdan DespescuFoto: Agerpres

"Domnul Vasilescu a luat o decizie pe care şi-a asumat-o şi a avut la bază o anumită analiză pe care şi-a făcut-o dumnealui", a afirmat Despescu miercuri, la Parlament, răspunzând întrebărilor repetate ale jurnaliștilor.

Întrebat dacă el s-ar fi întâlnit noaptea cu interlopii, dacă era şeful Poliţiei, Despescu a răspuns: "Fiecare activitate se analizează în funcţie de momentul respectiv şi a ţinut de operaţiunea care a fost în desfăşurare în acel moment".

Chestionat dacă a discutat cu Liviu Vasilescu și dacă el i-a cerut să demisioneze, Despescu a spus că a avut mai multe discuţii cu acesta, dar decizia de a demisiona a luat-o Vasilescu: "Am avut mai multe discuţii cu domnul Vasilescu. (...) Decizia a luat-o dumnealui".

Liviu Vasilescu a anunțat marți seară că se retrage de la conducerea Poliției Române. El a făcut acest anunț într-o declarație de presă susținută alături de secretarul de stat Bogdan Despescu. Anunțul are loc în contextul scandalului generat de întâlnirea șefului IGPR cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării. Chestorul Eduard Mirițescu a fost numit interimar la șefia Poliției Române.