Circa 30% din homosexuali şi 40% din transsexuali se confruntă cu discriminarea la locul de muncă în Germania, conform unui studiu comun al Institutului German pentru Cercetări Economice şi al Universităţii Bielefeld, citat de Agerpres.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Rezultatele parţiale publicate miercuri de grupul media Funke arată că aproape o treime din gay, lesbiene şi transsexuali nu îşi manifestă deschis sexualitatea.

Rata de angajare a acestor minorităţi sexuale este identică cu a populaţiei heterosexuale, dar în general homosexualii şi transsexualii sunt mai bine calificaţi şi lucrează în alte domenii.

Proporţia celor cu studii tehnice şi superioare în rândul lor este de 60%, faţă de 42% pentru restul populaţiei de aceeaşi vârstă.

Studiul mai evidenţiază că homosexualii lucrează mai rar în industria producătoare şi mai frecvent decât heterosexualii în serviciile de sănătate şi socială, în domeniul artistic sau divertisment.

”Cifrele corespund cu ceea ce ştiam din sondajele noastre şi din practica noastră de consultanţă', a declarat pentru Funke şeful interimar al agenţiei guvernamentale germane împotriva discriminării, Bernhard Franke.

În viaţa profesională, multe persoane homosexuale sau bisexuale s-au confruntat cu hărţuiri sexuale şi cu intimidare, ceea ce le-a determinat în multe cazuri să îşi disimuleze identitatea sexuală. Franke a subliniat că 'în Germania nimeni nu trebuie să fie dezavantajat din cauza identităţii sexuale sau de gen'.