Ministrul de interne Marcel Vela spune că decizia lui Liviu Vasilescu de a se retrage din funcţia de şef al Poliţiei Române este cea „corectă” şi a fost convenită pentru a nu afecta imaginea şi credibilitatea instituţiei.

Politia RomanaFoto: Facebook - Politia Romana

„Este decizia corectă, pe care am convenit-o, astfel încât imaginea și credibilitatea Poliției Române să nu fie afectate sau puse sub semnul întrebării. În urma discuției pe care am avut-o, domnia sa a achiesat să se retragă din funcția de Inspector General, precizând faptul că își dorește să continue munca de poliție și să își îndeplinească atribuțiile de ofițer”, afirmă ministrul de interne Marcel Vela, potrivit unui comunicat de presă difuzat marți seară de MAI.

„Poliția Română are nevoie acum să se concentreze exclusiv asupra problemelor pe care le are în atribuții, adică aplicarea cu fermitate a legii și eliminarea oricărui act de perturbare a acestei activități”, mai spune Vela.

Ministrul precizează că, „pentru a asigura continuitatea în actul de management al acestei instituţii importante a Ministerului Afacerilor Interne”, a decis ca inspectorul general adjunct al IGPR, chestorul de poliţie Eduard Miriţescu, din funcţia pe care o deţine, „să exercite temporar comanda Poliţiei Române până la numirea unui ofiţer care să preia această funcţie şi responsabilitate”.

„Nu m-am grăbit să numesc astăzi un înlocuitor al Inspectorului General al Poliției Române pentru că îmi doresc să identific, împreună cu echipa de la Ministerul Afacerilor Interne, cea mai potrivită persoană pentru a putea reforma din temelii Inspectoratul General al Poliției Române, pentru a putea continua programele de înzestrare a polițiștilor și pentru a fi capabilă să exercite un act managerial corespunzător pentru o instituție de nivel european care să ofere cetățenilor siguranță și încredere. Vă asigur că, în cel mai scurt timp, va fi epuizat acest interimat la nivelul conducerii Poliției Române”, a transmis Vela.

Şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, a anunţat marţi că demisionează din funcţie.

Anunțul are loc în contextul scandalului generat de întâlnirea șefului IGPR cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.