O nouă structură - Poliţia Siguranţă Şcolară - va fi înființată în Poliția Română. Va funcționa odată cu deschiderea noului an școlar, va avea 266 de polițiști și se va ocupa de prevenirea şi combaterea delincvenţei şi a bullyingului în unităţile de învăţământ, a declarat marți seară secretarul de stat în Ministerul de Interne Bogdan Despescu.

HotNews.roFoto: Hotnews

El a anunțat "un nou plan naţional de acţiune pentru creşterea gradului de siguranţă a elevilor şi a personalului didactic şi pentru prevenirea delincvenţei juvenile în incinta unităţilor de învăţământ".

"Ministrul Afacerilor Interne a luat decizia înfiinţării unei structuri distincte în cadrul Poliţiei Române. Această structură va îmbunătăţi parteneriatul MAI-şcoală-autorităţi locale în vederea dezvoltării unui proces educaţional antiinfracţional şi antivictimal”, a declarat Despescu.

Poliţia Siguranţă Şcolară va gestiona combaterea consumului de droguri, violenţa juvenilă și traficul de persoane, iar pentru aceasta schema Poliției Române va fi suplimentată cu 266 de posturi.

Oficialul MAI a promis "o prezenţă mult mai mare a poliţiştilor în mediul şcolar şi în procesul educaţional", susținând că poliţiştii vor avea legături permanente cu reprezentanţii şcolilor, ai ONG-urilor şi ai autorităţilor locale.