Șeful Poliției orașului Eforie este cercetat pentru luare de mită și instigare la abuz în serviciu, fiind acuzat de procurorii DNA că percepea mită de 300 de lei pe zi pentru a tolera comerțul clandestin pe plajă. Potrivit procurorilor, banii îi erau dați în zile stabilite, chiar în imediata apropiere a sediului Poliției Eforie.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Șeful Poliției Eforie, Cornel Gabriel Coteanu, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada iulie-august 2019 și iulie-august 2020, în calitate de comandant al Poliției orașului Eforie, el ar fi primit în mod repetat și periodic de la o persoană sume de bani, ca să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu. Procurorii spun că este vorba despre tolerarea unor activități de comerț clandestin desfășurate în special pe plajele stațiunii Eforie.

Suma primită cu titlul de mită ar fi fost de 300 de lei pe zi, iar banii i-ar fi fost dați o dată la câteva zile, preponderent în zilele de luni și joi ale fiecărei săptămâni, în imediata apropiere a sediului Poliției orașului Eforie.

La rândul său, bărbatul care i-ar fi transmis periodic banii comandantului Poliției orașului Eforie i-ar fi colectat de la persoanele interesate de obținerea protecției pentru activitățile de comerț clandestin. De asemenea, persoana respectivă pretindea și primea bani și pentru presupuse informații despre controalele făcute de autorități.

De asemenea, în 10 august, șeful Poliției Eforie i-ar fi solicitat unui agent constatator să înlocuiască măsura amenzii de 1.000 lei, aplicată unei persoane pentru contravenții la regimul rutier, cu sancțiunea avertismentului, măsură pe care numai instanța de judecată o putea dispune.

În acest dosar sunt urmărite penal și alte persoane. Conform procurorilor, trei dintre acestea se află în arest la domiciliu din 28 august, pentru infracțiuni de dare de mită, trafic de influență, evaziune fiscală.