O polițistă de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Capitală a fost plasată sub control judiciar de către DNA, fiind acuzată că a șantajat un medic estetician, pe care l-a amenințat cu deschiderea unui dosar penal, dar și cu bătaia.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Potrivit DNA, în octombrie 2019, Alina-Georgiana Moroianu, în calitate de ofițer de poliție la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice sector 6, ar fi constrâns un medic estetician de la o clinică privată să-i dea 15.000 de euro, atât pentru ea, cât și pentru o altă persoană. Ea l-ar fi amenințat cu deschiderea unui dosar penal pentru evaziune fiscală.

Procurorii spun că polițista i-ar fi cerut medicului estetician suma respectivă pentru o fostă pacientă nemulțumită de intervenția chirurgicală făcută de el, amenințându-l totodată cu depunerea unei plângeri pentru malpraxis și cu comiterea unor acte de violență din partea pacientei și a prietenului acesteia.

Ulterior, polițista ar fi primit direct de la medicul estetician suma de 15.000 de euro, din care și-ar fi păstrat 5.000 de euro, restul fiind dat pacientei nemulțumite.

Polițista a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile și a fost instituită măsura sechestrului asigurător asupra sumelor de 2.000 de euro și 16.100 lei ridicate de la aceasta la percheziții.