​O persoană a fost împușcată mortal în Portland, după ce suporterii președintelui Donald Trump care mărșăluiau în oraș s-au ciocnit cu protestatarii Black Lives Matter, relatează BBC News.

Impuscaturi in Portland (twitter)Foto: Hotnews

Imaginile de la fața locului arată cum medicii încearcă să salveze viața unui bărbat alb, însă poliția a refuzat să dea orice detalii legate de identitatea victimei sau să spună dacă împușcăturile au legătură directă cu ciocnirea dintre demonstranții din zonă.

În ultimele săptămâni, străzile din Portland au fost scena unor proteste frecvente, orașul devenind practic centrul unor manifestații împotriva brutalității poliției și a rasismului, după uciderea afro-americanului George Floyd, pe 25 mai.

De altfel, forțele federale au fost trimise de președintele Donald Trump în iulie pentru a preveni noi violențe.

Sâmbătă seara, într-o declarație de presă, poliția din Portland preciza că agenții săi au auzit focuri de armă venind dinspre Bulevardul Southeast 3rd și Strada Southwest Alder Street. Ofițerii au intervenit și au localizat victima care era împușcată în piept. Medicii au sosit la fața locului, însă victima a fost declarată decedată.

Bărbatul purta o pălărie care ar fi specifică grupului de extremă dreapta Patriot Prayer, potrivit New York Times. O altă imagine arată cum poliția încearcă să potolească o altă persoană care ar fi fost împreună cu victima.

Incidentul a avut loc în contextul unor ciocniri între susținătorii preșeidntelui SUA și cei ai mișcării BLM, din centrul orașului.

Tensiunile au excaladat după ce un convoi format din aproximativ 600 de vehicule cu drapelul fluturând, transportând în jur de 1.000 de suporteri ai lui Trump s-au adunat la un mall de la periferie înainte de a intra în centrul orașului.

Înregistrări video arată că unii dintre aceștia ar fi aruncat cu spray și bile de cauciuc înspre protestatarii Black Lives Matter care au încercat să le blocheze intrarea în oraș.

Poliția a admis că au existat ”unele ciocniri” și ”violențe” între cele două tabere, precizând că au fost efectuate arestări.

Incidentul are loc și în contextul în care, recent, un alt cetățean afro-american a fost împușcat în spate de către poliția în Wisconsin. Jacob Blake a fost grav rănit săptămâna trecută, după ce a fost împușcat de șapte ori de către un ofițer în Kenosha, în timp ce se urca în mașină.

Președintele Donald Trump a anunțat că va vizita Kenosha săptămâna viitoare.