Autorităţile egiptene au declarat vineri că l-au arestat pe liderul interimar al Frăţiei Musulmane, Mahmoud Ezzat, în timpul unui raid într-un apartament din Cairo, informează Reuters.

EgiptFoto: Wikipedia

Arestarea este cea mai recentă lovitură dată celei mai vechi şi mai bine organizate mişcări islamiste din Egipt, după represiunea violentă şi înlăturarea de la putere a acesteia în urmă cu şapte ani.

Ezzat a fost un adjunct influent al liderului Frăţiei Musulmane, Mohamed Badie, considerat ca făcând parte din aripa extremistă. El a devenit lider interimar după arestarea lui Badie în august 2013.

O declaraţie a ministerului de interne de la Cairo indică faptul că Ezzat a fost arestat dintr-un apartament folosit ca ascunzătoare şi a fost acuzat că s-a alăturat şi a condus o grupare teroristă şi că primeşte fonduri ilicite.

Autorităţile egiptene acuză Frăţia Musulmană că promovează militantismul şi subversiunea, acuzaţii pe care organizaţia le neagă cu tărie. Ministerul egiptean de interne a declarat că în timpul arestării au fost confiscate echipamente de comunicaţii criptate şi a precizat că, din 2013, Ezzat a orchestrat mai multe asasinate sau tentative de asasinat, precum şi un atac cu bombă.

Un comunicat al Frăţiei Musulmane a denunţat această arestare, afirmând că Ezzat a fost deţinut pentru "acuzaţii politice false" şi că organizaţia va "depăşi astfel de lovituri şi provocări". Badie se află într-o închisoare din Cairo, unde a primit mai multe condamnări pe viaţă. (sursa: Agerpres)