Remus Rădoi, interlopul căruia i-ar fi cerut ajutorul fostul adjunct al șefului Poliției Olt Nicolae Alexe pentru găsirea Alexandrei Măceşanu, adolescenta răpită și ucisă la Caracal, este cercetat pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste 700.000 de lei, prin firma sa de protecție și pază. Parchetul Curții de Apel Craiova a anunțat vineri că procurorii au propus arestarea preventivă a lui Rădoi, care a fost reținut alături de un alt bărbat.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform sursei citate, vineri, procurorul de caz al Parchetului Curții de Apel Craiova a propus Tribunalului Dolj arestarea preventivă pentru 30 de zile a lui Remus Rădoi.

El a fost reținut pentru "săvârșirea în concurs a infracțiunilor de evaziune fiscală în formă continuată și folosire cu rea-credință a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul propriu, ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese, direct sau indirect, în formă continuată”.

De asemenea, procurorii au propus suspendarea procedurii de dizolvare/lichidare şi interzicerea oricăror operaţiuni patrimoniale, susceptibile de a antrena diminuarea activului patrimonial sau insolvenţa în cazul SC S.S. SRL Caracal, firma de pază și protecție al cărei administrator este Remus Rădoi.

Potrivit procurorilor, în perioada ianuarie 2016 - august 2019, firma de protecție și pază a înregistrat în evidenţa contabilă achiziţii nereale de la mai multe societăţi furnizoare pe baza cărora a dedus nelegal TVA în sumă totală de 133.989 lei şi s-a sustras de la plata către bugetul consolidat al statului a unui impozăt pe profit de 111.949 de lei.

Procurorii spun într-un comunicat de presă transmis vineri că în perioada ianuarie 2016 - august 2019 Remus Rădoi, în calitate de administrator al SC S.S. SRL, a asigurat declararea şi înregistrarea în evidenţa contabilă de achiziţii nereale de la mai multe societăţi furnizoare, pe baza cărora a fost dedus nelegal TVA în sumă totală de 133.989 lei și nu a plătit către bugetul consolidat al statului un impozit pe profit de 111.949 lei. Rădoi este acuzat că în perioada 2018-2019 a achiziţionat în numele firmei materiale în valoare de 459.735,47 de lei, de care a beneficiat în realitate SC M.P. C. SRL, în executarea lucrării de extindere sisteme de alimentare cu apă şi canalizare menajeră în comuna Orlea, județul Olt, lucrare contractată de această din urmă societate.

În acest dosar a fost reținut și un alt bărbat, acuzat de procurori că în perioada ianuarie 2016 - august 2019 l-a sprijinit pe Remus Rădoi în activitatea infracţională de înregistrare în evidenţa contabilă de achiziţii nereale de la mai multe societăţi furnizoare, pe baza cărora SC S.S. SRL a dedus nelegal TVA în sumă totală de 133.989 lei şi s-a sustras de la plata către bugetul consolidat al statului a unui impozit pe profit de 111.949 lei.

Parchetul Curții de Apel Craiova afirmă că prejudiciul total creat de cei doi se ridică la 705.673,47 lei, din care 245.938 lei în dauna bugetului consolidat al statului şi 459.735,47 lei în dauna SC S.S. SRL.

Remus Rădoi a fost solicitat la momentul dispariției Alexandrei Măceșanu, după apelurile la 112 ale fetei, care și-a anunțat răpirea, să ajute Poliția cu informații despre o mașină. Cererea a fost făcută de adjunctul IPJ Olt de la acea vreme, Nicolae Alexe.