Jandarmii harghiteni au intervenit, în ultimele 24 de ore, în trei situaţii în care a fost semnalată, la numărul de urgenţă 112, prezenţa unor urşi în zona localităţilor Băile Tuşnad şi Izvoru Mureşului, scrie Agerpres.

UrsiFoto: Captura video Facebook

Potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Harghita, primul apel a fost făcut de un şofer aflat în trafic, care a anunţat faptul că un urs a traversat drumul european E578, la intrarea în Tuşnadu Nou.

La faţa locului a fost trimis un echipaj de jandarmerie din cadrul Postului de Jandarmi Montan Băile Tuşnad, dar ursul nu a fost găsit în zonă, jandarmii continuând să patruleze înspre localitatea Tuşnadu Nou, fără ca ursul să fi fost observat.

Al doilea apel, primit din partea unei turiste, semnala prezenţa unei ursoaice cu trei pui în apropierea unui hotel din staţiunea Băile Tuşnad, aceeaşi patrulă ca în primul caz deplasându-se la faţa locului. Ursoaica cu cei trei pui se afla la locul indicat, motiv pentru care echipajul de jandarmerie a îndepărtat animalele înspre pădure.

Ultimul apel, primit tot din partea unui șofer, anunţa prezenţa unui urs în apropierea localităţii Izvoru Mureşului, unde traversa un drum intens circulat, respectiv DN 12. În zonă a fost direcţionată o patrulă de ordine publică formată din poliţişti. Jandarmii le reamintesc oamenilor că este recomandat ca, de fiecare dată când sunt martori ai unor astfel de situaţii, să sune la 112, să nu încerce să intervină, să nu hrănească animalele sălbatice, să aibă grijă unde depozitează resturile menajere şi să nu se apropie de urşi pentru a-i filma sau fotografia.