Secretarul de stat în Ministerul de Interne, Bogdan Despescu, a amenințat joi cu „toleranță zero” față de „cei care divulgă acțiuni aflate în derulare sau informații din anchetă”, după ce în presă s-au scurs informații legate de întâlnirea nocturnă dintre șeful Poliției Române, Liviu Vasilescu, și membri al clanului Duduianu.

Chestorul Bogdan DespescuFoto: Agerpres

„Reiterăm faptul că nu tolerăm practici și acțiuni care nu respectă legea și avem toleranță zero indiferent de calitatea celui care încalcă legea, inclusiv față de cei care divulgă acțiuni aflate în derulare sau informații din anchetă”, a spus Bogdan Despescu, într-o declarație de presă, înainte ca Liviu Vasilescu să admită că informațiile difuzate de presă, pe surse, sunt reale.

Șeful Poliției Române a susținut însă că demersul a fost „absolut legal” și a fost vorba de o „acțiune oficială” a Poliției pentru a preveni producerea unor incidente violente și răspândirea infecției cu coronavirus.

De notat că niciunul dintre cei doi oficiali ai Ministerului de Interne nu a răspuns la întrebările presei, Despescu și Vasilescu plecând de la pupitru după ce au citit declarațiile.

Declarațiile nu par să fi convins nici internauții, dacă e să privim cele peste 500 de comentarii, cvasi-majoritatea critice, care însoțesc înregistrarea videoconferinței pe pagina de Facebook a Ministerului de Interne.

Un comentator nota, ironic: „Dar nu era mai sigur pt populație dacă vă făceați treaba și nu exista clanul Duduianu???”

Mai multe despre cum a justificat Liviu Vasilescu întâlnirea cu membri ai clanului Duduianu, în noaptea de sâmbătă spre duminică, aici.