Ministerul Afacerilor Externe anunță că prin intermediul Consulatului României la Edinburgh, s-a autosesizat ca urmare a informațiilor apărute în mass-media locală cu privire la testarea pozitivă pentru infecția cu COVID-19 a unor persoane care își desfășoară activitatea într-o companie de prelucrare a cărnii din Perthshire, Regatul Unit.

Testare coronavirusFoto: ERNESTO BENAVIDES / AFP / Profimedia

Autoritățile locale au precizat că în cadrul companiei respective își desfășoară activitatea cetățeni români, angajați direct sau prin intermediul unor companii de plasare a forței de muncă, iar 60 dintre aceștia au fost testați pozitiv cu virusul SARS-COV-2.

”În acest context, fabrica a fost închisă la data de 17 august, toți angajații aflându-se în autoizolare pentru o perioadă de 14 zile și beneficiind de sprijin atât din partea autorităților locale, cât și din partea angajatorului.

MAE precizează că, până la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitări de asistență consulară din partea lucrătorilor români de la compania în cauză.

Consulatul General al României la Edinburgh continuă dialogul cu autoritățile locale, fiind pregătit să acorde asistență consulară, conform competențelor legale și cu stricta respectare a măsurilor adoptate de autoritățile locale în contextul pandemiei de COVID-19, mai transmite MAE.