Președintele Klaus Iohannis afirmă, întrebat despre presupusele negocieri dintre șefii Poliției și clanul Duduianu și despre imaginile apărute în acest sens în spațiul public, că este nevoie de explicații clare și publice din partea șefilor din Ministerul de Interne.

Marcel VelaFoto: INQUAM Photos/Octav Ganea

Întrebat miercuri seară, în conferință de presă, despre negocierile dintre șefii poliției cu clanul Duduianu și dacă i-a cerut vreo explicație ministrului de Interne, Klaus Iohannis a afirmat că i-a cerut explicații lui Marcel Vela și le-a primit, dar că nu este rolul său să explice în detaliu.

"Da, am cerut explicaţii ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu este rolul meu să explic în detaliu. E nevoie de explicații clare și publice din partea șefilor din MAI. Le voi solicita să explice public despre ce a fost vorba", a declarat Iohannis.

De asemenea, întrebat dacă s-ar impune demisia lui Marcel Vela, Iohannis a răspuns: "Cred că aceste chestiuni pot fi explicate cel mai bine de cei în cauză, de şefii din Poliţiei şi cred că atunci se vor lămuri lucrurile în spaţiul public”.

Ofiţeri de rang înalt din Poliţia Română s-au întâlnit cu Elvis Pian şi cu reprezentanţi ai Clanului Duduianu în noaptea de 8 spre 9 august, pentru a negocia condiţiile de înmormântare a lui Emi Pian, a scris Adevărul. Imaginile confirmă versiunea relatată de Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, care spune că s-a întâlnit în noaptea de 8 spre 9 august cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet.

Liderul Clanului Duduianu, Emi Pian, fusese înjunghiat mortal în dimineaţa zilei de 4 august, de către Gheorghe Richard Emanuel, la sfârşitul unei partide de barbut care ţinuse toată noaptea precedentă. În momentul filmărilor obţinute de Adevărul, trupul lui Emi Pian se afla deja de 3 zile depus acasă, iar poliţiştii încercau să îi convingă pe interlopi să-l mute de acolo în Biserica „Cuvioasa Parascheva” din cartierul Rahova al Capitalei.