Președintele Klaus Iohannis spune că are "mari speranțe" că în această toamnă Ministerul Justiției va finaliza proiectele care să repare legile justiției, "ciuntite" de PSD. Iohannis a mai afirmat că și el a fost nemulțumit că marile dosare au rămas mari restanțe ale justiției, dar că se așteaptă să se lucreze astfel încât cei vinovați că plătească în timp util.

HotNews.roFoto: Hotnews

Iohannis a fost întrebat, în conferința de presă, pe ce se fundamentează încrederea exprimată în justiție și ce le spune românilor care văd că Dosarul Revoluției și al Mineriadei trenează, Dosarul 10 august a fost clasat, iar marii infractori pleacă din țară.

Președintele a spus că are toată încrederea că justiția își va face treaba și că se așteaptă să se lucreze astfel încât cei vinovați că plătească în timp util. "Și eu am fost nemulțumit că acele dosare au rămas mari restanțe ale justiției de la noi", a afirmat Iohannis.

El a invocat legile justiției, ciuntite de PSD, care a încercat să controleze justiția, și a spus că așteaptă proiectele de corectare a acestor acte normative.

"Legile încă nu au fost corectate și în acest sens am avut solicitarea către Guvern și am discutat cu ministrul Justiției să se apuce de niște proiecte care să repare legile justiției. Am mari speranțe că în această toamnă vom avea proiectele care vin să repare legile justiției și care să redea demnitate judecătorilor și procurorilor", a declarat Iohannis.