Donald Trump Jr. a dat vina pentru noul coronavirus pe Partidul Comunist Chinez şi l-a luat în derâdere pe rivalul tatălui său, Joe Biden, ca fiind "Beijing Biden", declarând că el este candidatul preferat al gigantului asiatic.

Donald Trump JR (sursa foto Donald Trump JR Faceboook)Foto: Hotnews

Discursul fiului preşedintelui Donald Trump a avut ca scop apărarea gestionării pandemiei de către tatăl său, susţinând că el "a acţionat rapid".

Fiul lui Trump a susţinut de asemenea că o victorie a lui Biden în alegeri ar "opri recuperarea noastră economică" şi va conduce la mai multe închideri ale economiei.

"Biden vrea de asemenea să aducă mai mulţi imigranţi ilegali pentru a lua locuri de muncă de la cetăţeni americani", a declarat Trump Jr, potrivit dpa citată de Agerpres.

Părţi ale discursului său s-au concentrat de asemenea pe aşa-numitele "războaie culturale", acuzându-i pe democraţi că încearcă să reducă la tăcere libertatea de exprimare şi "să ne intimideze în supunere".

El şi-a mai acuzat rivalii că duc o campanie împotriva religiei.

În același timp, deși a declarat că ceea ce i s-a întâmplat lui George Floyd este revoltător, polțiștii americani sunt niște ”eroi”, notează și Guardian.

Un avocat feroce al platformei politice a tatălui său, suporterii spune despre Donald Trump Jr că poate electriza o sală întreagă, în timp ce oponenții săi spun că nu face altceva decât să toarne gaze pe foc.

Prezentările sale sunt pline de atacuri virulente la adresa liberalilor, inclusiv la adresa fiului lui Joe Biden, Hunter, și la adresa presei ( spre deliciul fanilor), notează și BBC News.

Un orator care incită mulțimea, Trump Jr face tot ce-i stă în putință să ajute la realegerea tatălui său. Unii republicani îl vad ca pe asul din mânecă, atunci când vine vorba despre strategia partidului de a energiza baza electorală a lui Trump.

Convenția Națională a Republicanilor, reunită în aceste zile la Charlotte, North Carolina, l-a nominalizat oficial pe Donald Trump pentru candidatura la președinție, la alegerile din noiembrie.