Fostul șef al Serviciului de Investigare a Fraudelor din Poliția Capitalei Gabriel Necșulescu a fost trimis în judecată de DNA, fiind acuzat că i-ar fi cerut mită unui om de afaceri 15.000 de euro, din care a primit o parte din bani.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Gabriel Necșulescu a fost demis de la conducerea Serviciului de Investigare a Infracțiunilor Economice din Poliția Capitalei în luna iunie, după ce DNA a anunțat că îl cercetează într-un dosar de corupție.

DNA a anunțat vineri că procurorii l-au trimis în judecată, pentru luare de mită, pe Gabriel Necșulescu, la data faptei ofițer de poliție judiciară în Poliția Capitalei - Serviciul de Investigare a Fraudelor.

Potrivit DNA, în calitate de ofițer de poliție judiciară la Serviciul de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Capitalei, Necșulescu ar fi cerut mită de la un om de afaceri suma de 15.000 euro. Din acești bani, el ar fi primit prin intermediar, în 5 martie 2010, suma de 25.000 lei, pentru a instrumenta, conform intereselor omului de afaceri, un dosar penal constituit la plângerea acestuia. Ulterior, în același scop, ofițerul ar mai fi cerut și primit de la același om de afaceri, prin intermediar, diferite bunuri in valoare de aproximativ 6500 lei.

DNA precizează că procurorii au pus sechestru pe un imobil al ofițerului. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.