Magistrații au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unei femei care miercuri a intrat cu mașina în motocicleta unui polițist, pe o stradă din Buzău, iar apoi a fugit de la fața locului, relatează Știri de Buzău. Sindicatul polițiștilor europeni a reacționat după accident, spunând că tânăra a încercat să îl omoare.

accident Buzau politistFoto: Captura video

Femeia este acuzată de săvârșirea infracțiunii de “tentativă de omor” și “părăsirea locului accidentului fără încuviințarea poliției”.

Evenimentul, care s-a încheiat cu explozia motocicletei de serviciu a polițistului Adrian Popa, a fost filmat de camerele de supraveghere. Șoferița a părăsit locul accidentului, dar a fost prinsă de polițiști pe DN 1B, pe raza localității Dealul Viei.

Miercuri seară, polițistul ar fi oprit-o pe tânără în trafic doar cu intenția de a-i pune în vedere să remedieze defecțiunile observate la sistemul de iluminare și semnalizare auto.

Șoferița s-a speriat și a pornit în trombă pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, a virat stânga pe Spiru Haret, iar stânga, pe Ciucurete, apoi dreapta pe Bulevardul Unirii. În zona Kaufland Sud a avut loc coliziunea cu motocicleta de poliție. Pe tot traseul, Anda ar fi trecut pe culoarea roșie a semaforului prin trei intersecții.

După ce a fost prinsă de colegii motociclistului rănit, șoferița a fost testată pentru consum de alcool și droguri, rezultatele fiind negative. În cursul nopții, a trecut și printr-o expertiză psihiatrică, necesar anchetei penale. La orele prânzului, tânăra a fost adusă la Parchet, pentru mandat, apoi la Tribunal.

La orele amiezii, judecătorul de drepturi și libertăți a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele Andei Vlădescu. Tânăra venise miercuri în Berca, la bunica ei, apoi a ajuns în municipiul Buzău cu gândul de a se întâlni cu o rudă. Între timp, a avut loc accidentul soldat cu rănirea la o mână a polițistului pe motocicletă.

Europol, sindicatul polițiștilor europeni, a reacționat la scurt timp după producerea accidentului de la Buzău, spunând că tânăra a ”încercat să îl omoare”.

”A încercat să-l omoare pe polițistul care o urmărea! Tupeu fără margini al unei femei de 32 ani care se afla la volanul unui autoturism pe care îl conducea pe străzile din Buzău. După ce un polițist rutier pe motocicletă a efectuat semnalul regulamentar de oprire, femeia a încercat să scape lovindu-i motocicleta care a fost proiectată într-un taxi care circula de pe sensul opus”, scrie Europol pe pagina de Facebook.

Anda Vlădescu, 32 de ani, este psiholog și lucrează la Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS) București, după ce a lucrat la spitalele Săpoca, Sfântul Sava, din Buzău, și la Fundeni. Rudele susțin că în ultima vreme era foarte schimbată, anxioasă, însă nu le-a spus niciodată dacă avea probleme.