Candidata democrată la funcţia de vicepreşedinte al SUA, Kamala Harris, a criticat gestionarea pandemiei de către Donald Trump, afirmând că aceasta a ''costat vieţi''. Atacul la adresa liderului de la Casa Albă a fost lansat în discursul său de acceptare a candidaturii la Convenția Democraților, fiind nominalizată oficial pentru vicepreşedinția SUA. Harris a devenit astfel prima femeie de culoare propusă pentru această funcţie.

Joe Biden si Kamala HarrisFoto: KEVIN DIETSCH / UPI / Profimedia

Kamala Harris, în vârstă de 55 de ani, a fost nominalizată oficial de către Partidul Democrat candidat la vicepreşedinţie, devenind prima femeie de culoare propusă pentru această funcţie.

Harris a spus că, cel mai probabil, mama sa nu și-ar fi putut imagina vreodată un astfel de moment în care fiica sa să stea pe scena Convenției Democraților și să rostească aceste cuvinte: ”Accept nominalizarea pentru funcția de vicepreședinte al SUA”.

Kamala Harris a mai declarat că este dedicată acelorași valori pe care le-a împărtășit și mama sa.

În context ea a descris America drept o comunitate în care toată lumea este acceptată și binevenită, indiferent de cum arată sau pe cine iubește, o viziune pe care o împărtășește și cu Joe Biden.

Harris a adăugat că ”nu există vaccin împotriva rasismului.” "O țară în care poate că nu suntem de acord în cel mai mic detaliu, dar suntem uniți de credința fundamentală că fiecare ființă umană este de o valoare inestimabilă”, aceasta este societatea în care crede Harris.

"Suntem o națiune îndurerată, ne plângem morții, joburile și pierderea siguranței”, a mai spus candidata, potrivit BBC News.

''Lipsa de leadership a lui Donald Trump a costat vieţi şi mijloace de trai'', a spus ea, în discursul de acceptare a candidaturii.

''Suntem la răscruce'', a continuat ea. ''Acum avem un preşedinte care transformă tragediile în arme politice. Joe va fi un preşedinte care ne va transforma provocările în obiective'', a mai spus Kamala Harris.

Trump în fața televizorului

Donald Trump nu s-a putut abține să dea o replică pe twitter ceea ce, notează și BBC News, trădează faptul că a stat să se uite la discursul susținut de Kamala Harris.

Ripostând față de acuzațiile de rasism, Trump a reluat afirmațiile potrivit cărora Harris însăși l-a acuzat de rasism pe cel cu care face acum echipă, Joe Biden, despre care ar fi spus și că este incompetent.

BBC News amintește însă că, deși a avut dispute cu Biden în faza inițială a procedurii de desemnare a candidatului pentru funcția de președinte, Harris i-a reproșat acestuia chestiuni legate de vot, însă și-a început atacul astfel:

”Nu cred că sunteți rasist și sunt de acord cu dvs atunci când sunteți dedicat eforturilor de a ajunge la un numitor comun, un compromis”.