Mihai Chirica, care vrea un nou mandat de primar la Iași, le promite ieșenilor "un sistem educativ de prim rang", astfel încât "analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru". Chirica spune că a reușit să scoată "acest porumbel" "pe fondul unei emoții firești".

HotNews.roFoto: Hotnews

Fostul pesedist Mihai Chirica și-a depus luni candidatura pentru un nou mandat, de această dată din partea liberalilor, și a susținut un discurs în fața Palatului Roznovanu, în prezența ministrului Mediului, Costel Alexe.

"Vom continua proiectele noastre, să ne dezvoltăm, să promovăm un mediu curat, să aducem cât mai multe zâmbete pe fețele copiilor noștri, să le facem un sistem educativ de prim rang, iar analfabetismul să nu plece niciodată din orașul nostru, ci dimpotrivă, să rămânem un exemplu pentru țară prin rezultatele pe care în patru ani le-am avut, an de an stând în topurile naționale cu copiii noștri", a spus Mihai Chirica.

După ce presa a scris despre gafa sa, Chirica a reacționat printr-un mesaj postat miercuri pe Facebook. El susține că s-a amuzat de "propria stângăcie" și că e evident că este "o simplă greșeală".

Mesajul lui Chirica:

  • "Luni, la depunerea candidaturii pentru un nou mandat de primar, pe fondul unei emoții firești, am reușit să scot un „porumbel”...
  • E evident pentru orice persoană bine intenționată că este o simplă greșeală, însă recunosc faptul că umorul involuntar este suculent și, probabil, m-aș fi amuzat și eu dacă nu aș fi fost autorul.
  • Încercam, ca și în multe alte ocazii, să atrag atenția asupra importanței sprijinirii educației. Sper ca măcar scopul semnalului de alarmă să fi fost atins, chiar dacă nu prin mijloacele dorite de mine.
  • În fine, revenind la declarația buclucașă, ziceam atunci și că îmi doresc „să aducem cât mai multe zâmbete pe chipurile copiilor noștri”. Se pare că am reușit să aduc ceva zâmbete pe chipurile mult mai multora. Sincer, m-am amuzat și eu de propria mea stângăcie!".