Preşedintele american Donald Trump va rosti la Casa Albă discursul său din cadrul Convenţiei Naţionale a Partidului Republican, prevăzută pentru săptămâna viitoare, relatează miercuri dpa, citată de Agerpres.

Trump vs BidenFoto: dpa picture alliance / Alamy / Alamy / Profimedia

Trump va fi nominalizat oficial drept candidatul Partidului Republican la alegerile prezidenţiale americane din 3 noiembrie şi urmează să aibă un discurs de acceptare la finalul celor patru zile ale Convenţiei Naţionale a acestei formaţiuni politice, reuniune ce se va desfăşura online din cauza pandemiei de COVID-19.

În timpul unei vizite recente în statul Arizona, Donald Trump a confirmat că se va adresa de la Casa Albă delegaţilor republicani în cadrul Convenţiei. Decizia de a rosti astfel discursul este neconvenţională şi fără precedent în epoca televiziunii.

De asemenea, Trump a promis că discursul va fi unul live, aluzie la Michelle Obama, care şi-a înregistrat în avans discursul difuzat la Convenţia Naţională a Partidului Democrat, ce are loc în aceste zile la Milhaukee, statul Wisconsin.

Contracandidatul său, Joe Biden, a fost desemnat oficial drept prezidențiabilul democraților, în cadrul convenției care are loc în aceste zile și care se desfășoară online, din cauza pandemiei. Fostul vicepreședinte al SUA în administrația Obama este și el așteptat să rostească discursul de lansare a candidaturii.