Polițiștii au confiscat luni 35 de tone de azotat de amoniu depozitat la o fermă, informează IGPR, acțiunea fiind desfășurată în seria de controale declanșată după explozia din Beirut a unei cantități de mii de tone din această substanță.

HotNews.roFoto: Hotnews

Polițiștii din cadrul Biroului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase din Sălaj au efectuat un control la o societate comercială cu domeniu de activitate cultivarea cerealelor, în urma căruia au fost indisponibilizate 35 de tone de azotat de amoniu şi 30 de kilograme de deşeuri periculoase, se spune într-un comunicat al Poliției Române.

Agenții din Sălaj continuă cercetările într-un dosar penal privind infracţiunile de neluare a măsurilor de eliminare totală ecologică a deşeurilor periculoase şi nerespectarea obligaţiei de depozitare a îngrăşămintelor chimice.

Acţiunea a avut ca scop prevenirea evenimentelor generate de nerespectarea prevederilor legale care reglementează deţinerea, comercializarea, depozitarea şi folosirea produselor de protecţie a plantelor.

Astfel de activităţi vor continua şi în perioada următoare, mai transmite sursa citată.

Citește și: