Autorităţile libaneze analizează în continuare toate ipotezele în cazul exploziei produse pe 4 august în zona portuară din Beirut, afirmă preşedintele Libanului, Michel Aoun, citat de postul BFMTV.

Beirut dupa explozieFoto: JOSEPH EID / AFP / Profimedia

"Toate ipotezele sunt de actualitate", a declarat Michel Aoun, după ce anunţase că explozia ar putea fi un act de neglijenţă ori un atac.

"Ancheta nu se poate finaliza aşa de rapid cum aş dori. Noi avem voinţa de a finaliza rapid ancheta, dar am descoperit că situaţia este foarte complexă", a explicat preşedintele Libanului, potrivit Mediafax.

Pe 7 august, Michel Aoun declara: "Cauza nu a fost stabilită încă. Există posibilitatea unei interferenţe externe printr-o rachetă, o bombă ori altă acţiune".

Anchetatorii libanezi verifică dacă deflagraţia este rezultatul unui accident cauzat de un act de neglijenţă sau a unui atac.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a declarat inițial că oficiali militari americani i-au semnalat că explozia de la Beirut a părut a fi un atac. "M-am întâlnit cu unii dintre extraordinarii noştri generali şi lor li se pare a fi un atac", a afirmat Donald Trump.

Israelul, aflat în conflict cu organizaţia şiită libaneză Hezbollah, a comunicat că nu este implicat în niciun fel în explozia din Liban. Potrivit celui mai recent bilanţ, cel puţin 171 de persoane au murit, iar alte aproximativ 6.500 au fost rănite în urma exploziei produse în zona portuară din Beirut.