Localitatea Corjova din raionul Criuleni din Republica Moldova a semnat în ultimii ani 15 acorduri de înfrățire cu localități din mai multe județe din România, beneficiind de ajutoare financiare pentru lucrări publice, potrivit Deschide.md.

HotNews.roFoto: Hotnews

Gheorghe Ojog, primarul de Corjova, ales la alegerile din 2019 pe listele Partidului Unității Naționale, se află la al șaptelea mandat, toate câștigate din primul tur.

Primarul este recunoscător pentru ajutorul oferit de către Primăria Rășinari, județul Sibiu, la finalizarea proiectului de extindere a stației de epurare și a rețelelor de canalizare din sat:

„Am împărțit proiectul în trei etape, pentru fiecare fiind necesare de la șase până la peste șapte milioane de lei. La ultima etapă, Primăria Rășinari, fratele meu Bogdan Bucur (primarul localității din România - n.r.), ne-a finanțat contribuția satului în acest proiect - peste 200 de mii de lei (moldovenești)”.

Primăria Corjova a avut o altă colaborare cu Primăria Sântimbru de lângă Alba Iulia de unde a primit 50 de mii de lei românești, tot peste 200 de mii de lei moldovenești, pentru reparația unei porțiuni de drum din sat. Pentru a continua reparația drumului respectiv, primarul Ojog a apelat din nou la colegii din România.

”Am discutat cu colegii din comuna Miroslava din Iași despre un ajutor de 125 de mii de roni să finisăm drumul început cu banii din Sântimbru, dar am primit recent scrisoare că nu sunt bani, consilierii locali nu ne-au aprobat cererea. Vom începe negocieri și cu alte localități înfrățite”, a spus primarul.