Un medic ORL, unul de ortopedie și un pediatru de la Spitalul Clinic Județean Arad au ieșit pozitivi la testul pentru coronavirus. Unul s-a infectat în contact cu un pacient din zonă carantinată, altul în timpul liber, iar medicul ortoped pare să se fi infectat în concediul petrecut în Grecia, transmite Mediafax.

Spital AradFoto: www.scjarad.ro

Potrivit reprezentanților Spitalului Clinic Județean Arad, trei medici, dintre care unul rezident, au fost diagnosticați pozitiv cu virusul SARS-CoV-2.

Conform anchetei epidemiologice, unul dintre medici, care își desfășoară activitatea în cadrul Secției Clinice ORL, s-a infectat în urma contactului cu persoane care provin dintr-una dintre localitățile carantinate ale județului Arad.

„Medicul nu a intrat în contact cu pacienții secției și a solicitat testarea”, menționează reprezentanții Spitalului, într-un comunicat de presă, transmis miercuri.

Medicul pediatru a fost depistat pozitiv înainte de întoarcerea din zile libere plătite, conform protocolului stabilit la nivelul spitalului.

În privința medicului rezident ortoped, ancheta epidemiologică arată că s-a infectat în perioada concediului de odihnă, efectuat în Grecia, deoarece, spun reprezentanții unității medicale, la plecare, testul a fost negativ, iar testul de control, făcut înainte de începerea activității pe secție, a ieșit pozitiv.