Vulcanul Sinabung din Indonezia a erupt din nou, după o pauză de un an, autoritățile avertizând locuitorii din nordul Sumatrei să rămână vigilenți în perioada următoare, relatează The Jakarta Post.

Vulcanul SinabungFoto: Reuters

Erupțiile au izbucnit încă din weekend și au continuat luni, cenușa vulcanică atingând o înălțime de 5.000 de metri, fumul invadând zona. Autoritățile au mai precizat că cenușa vulcanică degajată de erupțiile de luni au acoperit cel puțin trei districte din regiunea Karo, cerul devenind practic negru, în special în zona Namanteran, localizată la 5,2 km de muntele Sinabung.

Este probabil ca zilele următoare să aibă loc o nouă serie de erupții având în vedere activitatea seismică tot mai intensă din această perioadă.

Încă de luni după-amiază, autoritățile locale sunt așteptate să emită un ordin oficial privind evacuarea rezidenților din zona vecină vulcanului. Majoritatea oamenilor din zonă și-au suspendat activitățile și au rămas acasă pentru a-și curăța curțile și plantațiile de cenușa vulcanică.