Polițiștii au găsit 35.000 de kliograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii, în sediul unei firme din județul Galați, transmite, luni, Poliția Română. Administratorul societății este cercetat pentru trafic de produse și substanțe toxice. Amintim că explozia care a zguduit Beirutul săptămâna trecută ar fi fost declanșată de depozitarea improprie a unei cantități mari peste 2.700 de tone de azotat de amoniu.

HotNews.roFoto: Hotnews

Pe 7 august, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Galați au efectuat un control la punctul de lucru, din localitatea Vlădești, al unei societăți comerciale, relatează Mediafax.

„Aici, într-o magazie, au fost descoperite 2 kilograme de insecticid, produs clasificat foarte toxic, deținută ilegal și 73 litri de produse de protecția plantelor, expirate, față de care administratorul societății nu luase măsura neutralizării printr-o firmă autorizată”, conform polițiștilor.

La același control, au găsit 35.000 de kilograme de azotat de amoniu, depozitat în condiții improprii.

„Acum, administratorul societății este cercetat pentru comiterea infracțiunilor de trafic de produse și substanțe toxice, neluarea măsurilor de eliminare totală a substanțelor și preparatelor periculoase devenite deșeuri și nerespectarea obligației de depozitare a îngrășămintelor chimice și a produselor de protecția plantelor numai ambalate și în locuri protejate”, arată sursa citată.