Nu va exista nicio statuie, niciun cavou, cu atât mai puțin un mausoleu după modelul altor vedete cum ar fi Elvis, deși a dobândit rangul de baroană ca urmare a mariajelor sale. Totul va fi cât se poate de simplu. Acesta este ”testamentul” actriței franceze Brigitte Bardot, blonda care a fost un sex simbol al anilor 1960.

Brigitte BardotFoto: Romantica

Într-un interviu citat de Le Point, starul în vârstă de 85 de ani a vorbit despre perspectiva morții sale.

Brigitte Bardot a dat ultimele instrucțiuni legate de mormântul modest pe care și-l dorește: ”Numele meu, data mea de naștere, data morții mele. O mică cruce din lemn. Nimic altceva. Așa cum am făcut pentru câinii, pisicile, caii și motanii mei cărora mă voi alătura”.

Nu va exista niciun fel de referire la viața ei, la cariera sa de actriță sau la lupta sa pentru protecția animalelor. Și cu atât mai puțin vreun monument funerar grandios din marmură sau altceva.

”A fi înhumat nu înseamnă a fi îngropat în beton. Cuvintele își au sensul lor. Vă asigur însă că nu sunt pregătită să mor, dar atunci când se va întâmpla, îmi doresc o reîntoarcere în țărână, la esențial. Nu e nimic mai frumos”, a mai spus Brigitte Bardot.