​Concurenţa a fost strânsă la al doilea epidsod din emisiunea “La Taclale și Parale”, lansată de platforma DreptulLaBanking, iar gradul de dificultate a fost mai ridicat. Cu toate acestea, trei concurenţi au dat răspunsul corect la 10 întrebări din 10.

Taclale si parale show 2Foto: Hotnews

La a doua ediţie a primului show online din România de educație financiară, “La Taclale și Parale”, show a cărui gazdă este Cabral, participanţii s-au confruntat cu întrebări diversificate, cu un grad mediu de dificultate, inclusiv unele cu răspunsuri multiple. Subiectele acoperite au variat de la obligaţia băncii de a închide conturi (toţi concurenţii au dat răspunsul corect), ce înseamnă descoperitul de cont şi un depozit la termen până la interpretarea corectă a TVA şi a salariului brut, rata variabilă a unui împrumut şi riscurile care se pot materializa în timpul perioadei de finanţare. Însă participanţii au făcut faţă provocărilor. "Trebuie spus că nivelul vostru este foarte bun, aţi răspuns extrem de bine, doar că au fost concurenţi care s-au gândit de două – trei ori înainte să dea răspunsul, ca să fie siguri. Foarte bine jucat!", a afirmat Cabral, care a remarcat şi cât de strânsă a fost concurenţa. Trei participanţi au răspuns corect la 10 întrebări din 10.

Cele mai bune răspunsuri, date şi cel mai rapid, i-au aparţinut unui participant din Timişoara, care a fost desemnat câştigător. El va participa la o ediţie specială, una ce va reuni toţi câştigătorii din primul sezon al “La Taclale și Parale”, care se vor lupta pentru un premiu de 1000 de euro – net oferit de Asociaţia Română a Băncilor.

Pentru că show-ul a fost filmat în aer liber, au existat şi participanţi neprogramaţi – porumbei – care au făcut ca această emisiune să fie, în cuvintele lui Cabral, "la limita dintre urban şi natură".

La această ediţie, participanţilor şi lui Cabral li s-a alăturat jurnalistul Dan Popa de la Hotnews, care se numără printre partenerii media ai proiectului. "A fost o surpriză foarte plăcută pentru mine, mă aşteptam să fie mult mai multe răspunsuri eronate. Le prevăd primilor trei un viitor în domeniul trainingului financiar şi regret că cunoştinţele lor de educaţie financiară nu se răspândesc precum Coronavirus", a declarat jurnalistul, adăugând că "e foarte importantă educaţia financiară şi, din păcate, e un capitol la care noi avem mari carenţe. E nevoie de programe în acest sens de-a lungul întregului ciclu de viaţă, doar aşa putem creşte gradul de financial literacy. În ceea ce o priveşte, există la români câteva abilităţi dobândite în familie, dar şcoala, excepţie făcând facultăţile de studii economice, nu te ajută în acest sens".

Emisiunile din primul sezon al “La Taclale și Parale” vor fi difuzate săptămânal pe Facebook pe pagina @DreptulLaBanking și pe platforma www.dreptullabanking.ro, sâmbăta, până pe 29 august 2020.