​​Fostul director general al Administrației Naționale “Apele Române”, Sandu Victor, a fost reținut de DNA și prezentat marți instanței pentru arestare preventivă. El este acuzat că a pretins și a primit circa 1 milion de euro mită pentru alocarea de fonduri necesare executării unor contracte de o anumită firmă. Banii ar fi fost virați în contul unor firme controlate de un apropiat al lui Sandu.

Sediul DNAFoto: Victor Cozmei / HotNews.ro

Comunicat DNA:

  • „În calitate de director general al Administrației Naționale “Apele Române”, în perioada 17 mai 2017 – 6 mai 2019, inculpatul Sandu Victor ar fi pretins sume de bani și ar fi primit, de la un om de afaceri, coinculpat, suma totală de 4.830.464 lei, reprezentând mită în schimbul alocării de fonduri necesare executării unor contracte încheiate de societatea comercială administrată în fapt de omul de afaceri cu Administrația Națională “Apele Române”.
  • Banii ar fi fost virați de societatea omului de afaceri în conturile a două firme controlate de un apropiat al directorului general. Concret, banii ar fi fost pretinși și primiți de inculpatul Sandu Victor în legătură cu atribuțiile sale de serviciu referitoare la alocarea de fonduri pentru executarea unor contracte având ca obiect amenajarea unor râuri ori înlăturarea efectelor calamităților produse pe râuri din județul Bihor.
  • Banii primiți drept mită ar fi fost justificați cu facturi fiscale emise de cele două firme controlate de apropiatul inculpatului Sandu Victor, reprezentând contravaloarea unor lucrări și servicii care în realitate nu au fost executate”.