Trei marinari din Micronezia naufragiați pe o micuță și izolată insulă din vestul Pacificului au fost salvați după ce au scris cu pietre pe plajă ”SOS”, iar mesajul a fost văzut de un elicopter de armată, transmite BBC News.

SOS in PacificFoto: Guvernul Australian

Bărbații au fost găsiți duminică, pe insula Pikelot de aeronave militare australiene și americane, potrivit Forței de Apărare Australiene.

Ei lipseau de trei zile, de când barca lor de 7 metri lungime a rămas fără combustibil și a fost dusă foarte departe de traseul inițial. Toți au fost găsiți în stare bună și fără răni majore.

Autoritățile din Guam, un teritoriu SUA din apropiere, începuseră căutarea de sâmbătă, după ce marinarii, plecați din atolul Pulawat, nu au ajuns în atolul Pulap, aflat la o distanță de 42 de kilometri.

În schimb, barca lor a eșuat pe insula Pikelot, aflată la aproape 200 kilometri vest de locul de unde au plecat.

După ce SOS-ul lor a fost văzut din aer, un elicopter australian a aterizat pe micuța insulă și le-a dat mâncare și apă.

Elicopterul decolase de pe portelicopterul australian HMAS Canberra, care mergea spre Hawaii pentru exerciții navale când i s-a cerut ajutorul pentru căutarea marinarilor dispăruți.

Micronezia, aflată în vestul Pacificului, este formată din aproximativ 600 de mici insule răspândite pe o mare suprafață de ocean.