Zeci de pompieri intervin, joi seara, în localitatea Bragadiru (Ilfov), la un incendiu puternic izbucnit la un depozit care se ocupă de ambalarea și distribuția orezului, situat în apropiere de Șoseaua de Centură a Capitalei, informează Mediafax. În interior sunt substanțe explozibile.

Incendiu Atifco BragadiruFoto: ISU Bucuresti-Ilfov

Potrivit ISU București – Ilfov (ISUBIF), incendiul se manifestă la două hale din Bragadiru, în apropiere de Șoseaua de Centură.

UPDATE 3: Incendiul este localizat şi se intervine pentru lichidarea acestuia

Incendiul de la fabrica ATIFCO din localitatea Bragadiru este localizat şi se intervine pentru lichidarea acestuia, transmite ISUBIF.

Potrivit sursei citate, au fost trimise în sprijin 10 autospeciale din cinci judeţe - câte două autospeciale de la Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă din Prahova, Ialomiţa, Călăraşi, Dâmboviţa şi Giurgiu.

UPDATE 2: Daniel Vasile despre riscul unei explozii: „Se poate crea un amestec exploziv”

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti, Daniel Vasile, a declarat pentru Agerpres că la fabrica ATIFCO din localitatea Bragadiru, unde a izbucnit joi un puternic incendiu la două hale, există riscul unei explozii ţinând cont de faptul că focul s-a extins la silozuri, iar acestea sunt încărcate cu cereale.

„Nu ştiu ce conţineau acele hale, însă în interior sunt solvenţi - diluanţi. Există riscul unei explozii ţinând cont că sunt silozuri, sunt încărcate cu cereale. Da, se poate crea un amestec exploziv”, a menţionat el.

Potrivit lui Daniel Vasile, traficul în zonă a fost blocat complet pentru a asigura intervenţia celor 20 de autospeciale ale pompierilor.

„Este un incendiu produs la două hale la fabrica ATIFCO, din localitatea Bragadiru, chiar la Şoseaua de Centură. Incendiul a cuprins o suprafaţă de 5.000 de metri pătraţi, s-a extins şi la silozul fabricii. La incendiu au intervenit 20 de autospeciale ale pompierilor, nu sunt persoane rănite, traficul a fost blocat complet”, a precizat purtătorul de cuvânt.

UPDATE 1: Aproape 30 de autospeciale de stingere trimise la incendiul de la Bragadiru. Se acţionează din exterior şi de la înălţime

Un număr de 24 de autospeciale de stingere acţionează la incendiul puternic produs în Bragadiru. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, citat de Agerpres, acest număr va fi suplimentat cu încă cinci autospeciale de stingere.

„Se acţionează în mod preponderent din exterior şi de la înălţime. Există risc de prăbuşire a halelor”, precizează ISUBIF.

Intervenţia este condusă de inspectorul-şef al ISUBIF.

Populaţia a fost avertizată printr-un mesaj RO-ALERT.

Daniel Vasile, purtător de cuvânt al ISUBIF, a precizat, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, că suprafaţa afectată de incendiu este în creştere, după ce iniţial se anunţase că aceasta este de aproximativ 5.000 mp.

Vasile a spus că nu există un pericol iminent pentru populaţie dacă sunt respectate indicaţiile transmise.

Suprafața afectată este de aproximativ 5.000 mp, cu posibilități de propagare.

„Este o ardere puternică, cu degajare de fum. În depozit se găsesc recipiente ușor inflamabile și explozibile”, au transmis reprezentanții ISU BIF.

Primele informații arată că nu sunt persoane rănite.

Depozitul unde a izbucnit incendiul are ca obiect de activitate ambalarea și distribuția produselor alimentare, în principal a orezului.

În total, 20 de autospeciale intervin pentru stingerea incendiului.