O persoană a anunțat joi dimineață plasarea unei bombe în sediul Primăriei Capitalei, având loc verificări ale pirotehniștilor, care au stabilit că alarma a fost falsă. Alerta a avut loc cu puțin timp înaintea ședinței de la ora 10.00 a Consiliului General al Municipiului București (CGMB), în care Gabriela Firea încearcă din nou să supună la vot propunerea de a-i da lui Costică Constanda o bucată de circa 11.000 mp din Satul Francez pentru a scăpa de executarea silită pentru suma de 115 milioane de euro, pentru care există hotărăre judecătorească definitivă.

Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

SRI a anunțat că a fost înregistrat un apel la 112, prin care o persoană a alertat autoritățile cu privire la plasarea unei bombe în sediul Primăriei Capitalei, iar la fața locului a mers echipa pirotehnică a Serviciului Român de Informații împreună cu Poliția.

Poliția Capitalei a anunțat că în urma verificărilor s-a stabilit că alarma a fost falsă.

"Astăzi, în jurul orei 09:15, Poliția Capitalei a fost sesizată prin SNUAU 112, de către o femeie, despre faptul că la Primăria Municipiului București se află un dispozitiv exploziv. La fața locului s-a deplasat echipa pirotehnică din cadrul IGPR, care a efectuat verificări specifice. Nu s-a confirmat", a anunțat Poliția Capitalei.

Ce spune Gabriela Firea

"S-a primit o amenințare cu bombă. O persoană a sunat la relații cu publicul și a spus că trebuie evacuată clădirea fiindcă a pus pusă o bombă. Ne-am întrebat dacă nu are legătură cu singurul punct al ședinței CGMB, unul dificil", a fost reacția primarului general Gabriela Firea, la începutul ședinței CGMB.

În ședința de joi a CGMB, Gabriela Firea încearcă din nou să supună la vot propunerea de a-i da lui Costică Constanda o bucată de circa 11.000 mp din Satul Francez pentru a scăpa de executarea silită pentru suma de 115 milioane de euro, pentru care există hotărăre judecătorească definitivă.

Consiliul General al Municipiului București nu a aprobat nici la ședința de miercuri propunerea Primăriei Capitalei de a-i da lui Costică Constanda terenul din Satul Francez. Primarul Gabriela Firea a declarat la începutul ședinței de Consiliu General că de pe 3 august conturile Primăriei vor fi blocate în situația în care proiectul nu este aprobat.

Reamintim că municipalitatea trebuie să-i plătească această sumă lui Costică Constanda după ce schimbul de terenuri care privea Parcul Bordei, proprietatea acestuia, și Satul Francez, proprietatea municipalității, a eșuat deoarece Consiliul General nu a aprobat proiectul imobiliar cerut de Constanda, iar acesta s-a adresat instanței și a avut câștig de cauză. ​