Fostul premier malaysian Najib Razak a fost găsit vinovat pentru toate cele șapte acuzații de corupție în primul proces legat de scandalul de fraudă de miliarde de dolari.

Najib RazakFoto: Hotnews

Najib a negat orice acuzație legată de unul dintre cele mai mari scandaluri de fraudă din lume, miliarde de dolari dintr-un fond public pentru dezvoltare fiind deturnate, scrie Guardian.

Scandalul a zguduit scena politică din Malaysia și a dus la înlăturarea de la putere a partidului lui Najib după 61 de ani de guvernare, fiind declanșate o serie de anchete în întreaga lume.

La mai puțin de doi ani de la izbucnirea scandalului, partidul său Umno s-a întors la putere în martie, aliat cu actualul premier Muhyiddin Yassin. În total, Najib este judecat în cinci procese separate disjunse din același dosar.

Verdictul de marți vizează șapte capete de acuzare privind transferul a 9,9 milioane de dolari de la fosta companie 1MDB în conturile lui Najib, prin terțe firme. Najib, 67 de ani, a transmis, pe Facebook, că este gata să lupte până la final.