Jandarmeria Română confirmă că DNA a început o anchetă și face verificări după ce în spaţiul public au apărut informaţii că şeful instituţiei, colonelul Bogdan Enescu, şi-ar fi pontat ore suplimentare în perioada stării de urgenţă.

Bogdan EnescuFoto: Captura video

Informaţia a fost confirmată pentru Mediafax de purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Sorin Despina, care a prezentat şi motivele pentru care Bogdan Enescu a ajuns să lucreze mai multe ore decât în mod normal.

"Confirm că există o anchetă în desfăşurare a DNA, care vizează verificarea informaţiilor apărute în spaţiul public. Jandarmeria a pus la dispoziţie toate documentele necesare şi oferă tot sprijinul pentru aflarea adevărului. Într-adevăr, există ore suplimentare în luna martie, însă acestea au fost determinate de gestionarea situaţiei COVID-19, mai ales că, în acea perioadă, inspectorul general nu a avut adjunct şi a trebuit să gestioneze mai multe activităţi", a spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.

În ceea ce priveşte controlul intern declanşat de Ministerul de Interne, Sorin Despina spune că există o misiune de audit, însă această este una regulată şi e în plină desfăşurare, vizând întreaga activitate a instituţiei.

Bogdan Enescu a fost împuternicit inspector general al Jandarmeriei Române în decembrie 2019 şi vine din poziţia de inspector-şef al Jandarmeriei Ilfov, funcţie ocupată din ianuarie 2013.