Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului, spune, într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, că "trebuie să înţelegem cu toţii un lucru foarte simplu, indiferent de opţiunea noastră politică, oricâte eforturi ar face Guvernul, dacă împreună nu oprim răspândirea virusului Covid-19, va fi tot mai greu să revenim la normalitate şi să relansăm economia".

Ionel DancaFoto: Hotnews

El vorbește despre o situație-limită în care a ajuns România și acuză "atacurile politico-juridice iresponsabile în plină pandemie, combinat cu o propagandă obscură de decredibilizare a pericolului Covid".

"Încep această postare prin a spune foarte clar că relansarea economică este prioritatea noastră și că în niciun caz nu vrem alte restricții care pot afecta economia. Din păcate, suntem într-o nouă zi cu peste 1000 de infectari. Vidul de legislație pentru combaterea răspândirii infecțiilor cu noul Coronavirus, provocat de atacuri politico-juridice iresponsabile în plină pandemie, combinat cu o propagandă obscură de decredibilizare a pericolului Covid, ne-au adus din nou într-o situație limită. Momentul nu este ușor din punct de vedere sanitar și tot planul nostru de a relansa economia depinde acum de un efort comun, colectiv, național, de a respecta regulile pentru limitarea răspândirii epidemiei cu noul Coronavirus", susține Dancă.

El arată că de la începutul pandemiei,"Guvernul Orban a adoptat rapid toate măsurile necesare de sprijin pentru a salva locurile de muncă şi companiile de la faliment", iar în continuare, în fiecare şedinţă de Guvern, "într-un ritm fără precedent", au fost adoptate noi programe guvernamentale pentru relansarea economică.

Dancă enumeră mai multe măsuri luate de guvern, între care Programul IMM Invest, "ajuns aproape la epuizarea plafonului de 15 miliarde lei pentru credite pentru investiţii şi capital de lucru" și programele economice din Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică.

"Dar toate aceste măsuri de sprijin și programe guvernamentale de investiții în economie depind de limitarea răspândirii epidemiei Covid-19. Acesta este adevărul iar noi nu vrem în niciun caz să ne întoarcem la măsuri de restricții care să afecteze economia. De aceea, este esențial să nu irosim efortul tuturor de până acum și să facem un nou efort comun pentru a limita răspândirea infecțiilor cu Coronavirus. Trebuie să înțelegem cu toții un lucru foarte simplu, indiferent de opțiunea noastră politică, oricâte eforturi ar face Guvernul, dacă împreună nu oprim răspândirea virusului Covid-19, va fi tot mai greu să revenim la normalitate și să relansăm economia", adaugă Ionel Dancă.

În ultimele 24 de ore au fost confirmate 1.120 de noi îmbolnăviri de COVID-19. Potrivit datelor transmise duminică de Grupul de Comunicare Strategică, bilanțul a ajuns la 44.798. În ultima zi, au murit 22 de persoane, bilanțul deceselor asociate COVID-19 ajungând la 2.187. La acest moment, la terapie intensivă sunt internați 351 de pacienți.