Un rezident cu COVID-19 a stat cinci zile în căminul-focar din Sectorul 1 fără ca reprezentanții „Matei Balș" să informeze conducerea centrului de bătrâni că acesta a fost depistat pozitiv, scrie Europa Liberă.

Camin de batraniFoto: BURGER/PHANIE / Shutterstock Editorial / Profimedia

În această perioadă, el a interacționat cu alți rezidenți din cămin și cu personalul. Situația a fost descoperită după ce bătrânul a fost trimis la spital în cursul zilei de sâmbătă deoarece nu se simțea bine.

Informația că vârstnicul este infectat exista însă în baze de date a celor de la „Matei Balș", cei care au trimis marți către cămin lista cu rezidenții depistați pozitiv. Bătrânul a stat cinci zile în cămin la etajul al doilea, fără să existe vreo informare oficială că acesta are coronavirus.

Hotnews. ro a scris joi despre haosul din cadrul anchetei epidemiologie făcute de Direcția de Sănătate Publică București la un cămin de bătrâni din sectorul 1 al Capitalei, unde 3 rezidenți infectați au murit, iar 30 sunt deja confirmați cu coronavirus și internați în spitale.

Alți 70 se află încă în cămin, DSP a refuzat într-o primă fază să îi testeze, iar o parte dintre ei au acum simptome de COVID, a declarat directoarea căminului, Iuliana Căpraru, pentru HotNews.ro.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost joi în vizită la cămin, declarând apoi că a cerut "o retestare" a tuturor rezidenților și o "reevaluare" a situației.

Nelu Tătaru a anunțat, de asemenea, că va trimite o echipă de control și la DSP. De cealaltă parte, Iuliana Căpraru spune că nu mai poate aștepta după DSP să vină să testeze rezidenții și personalul și că a decis să facă acest lucru pe cont propriu, la un laborator privat.