Poliția Română îi avertizează pe șoferi să nu parcheze pe locurile rezervate persoanelor cu dizabilități și reamintește că începând de sâmbătă au intrat în vigoare amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei. De asemenea, șoferul care parchează pe un astfel de loc riscă să îi fie ridicată mașina.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Nu parcați pe locurile de parcare rezervate pentru persoane cu dizabilităţi - au nevoie de ele!", a transmis Poliția Română.

IGPR reamintește că începând de sâmbătă au intrat în vigoare amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, prevăzute de Legea 145 din 2020, publicată în 22 iulie în Monitorul Oficial.

Conform actului normativ pentru modificarea și completarea Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap se sancționează cu amendă de la 2.000 de lei la 10.000 de lei și cu ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Constatarea contravenției și aplicarea amenzii se fac de către agenții de circulație sau de către personalul de control cu atribuții în acest sens, precizează Poliția.