Asociaţia „Inițiativa pentru Justiție”, cere, în condițiile în care vineri s-a împlinit un an de la cazul Caracal, ca Giorgiana Hosu, Gabriela Scutea și Cătălin Predoiu să-și prezinte demisiile.

Giorgiana HosuFoto: AGERPRES

”Asociaţia „Inițiativa pentru Justiție”, militând constant pentru apărarea valorilor statului de drept, solicită public ministrului justiției, procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și procurorului-șef al DIICOT să îşi asume eşecul managerial în domeniul combaterii traficului de persoane şi consecinţele catastrofale ale acestuia şi să îşi depună demisiile!”, se spune într-un comunicat al Asociației.

”Din păcate, față de momentul tragediei, nu observăm vreo îmbunătățire semnificativă a capacității operative a organelor cu atribuții în domeniul siguranței și ordinii publice și luptei împotriva criminalității, în special împotriva criminalității organizate. Nici până în prezent nu a fost implementat sistemul de localizare al apelanților la serviciul 112, iar dacă astăzi s-ar repeta tragedia din anul 2019, ne temem că autoritățile ar fi la fel de nepregătite, fiind previzibilă repetarea unor situații cu consecințe tragice, spune sursa citată.

documente

Comunicat Asociatia Initiativa pentru Justitie

(25 Iul 2020) DOC, 119KB