Protestatarii din 10 august, comparați de procurori cu "o cultură iremediabil compromisă" - ordonanța de clasare a DIICOT

de I.H.     HotNews.ro
Vineri, 24 iulie 2020, 18:10 Actualitate | Esenţial


Protest 10 august, Piata Victoriei
Foto: AGERPRES
Procurorii DIICOT fac o comparație "plastică" în ordonanța de clasare a dosarului 10 august, vorbind despre protestatarii din Piața Victoriei ca despre o ”cultură iremediabil compromisă”, care trebuie ”întoarsă la stadiul de brazdă”.
 • "Într-un mod plastic, dar sugestiv exprimat pentru înțelegerea semnificației asociate conceptului, reținem că acțiunea de intervenție în forță executată în vederea restabilirii ordinii publice pe timpul desfășurării unei adunări publice care și-a pierdut caracterul pașnic nu are și nu poate avea semnificația unei activități de plivit buruieni într-un răsad de panseluțe, ci mai degrabă pe aceea de întoarcere a unei culturi iremediabil compromise la stadiul de brazdă", se arată în ordonanță de clasare a dosarului "10 august", susțin procurorii DIICOT în ordonanța de clasare a dosarului 10 august consultată de HotNews.ro.
În document se mai arată că "misiunile executate de către forţele de ordine în astfel de situaţii sunt departe de a fi perfecte, erorile de apreciere şi acţiune fiind o constantă influenţată de limitele factorului uman".Reprezentanții a 21 de organizații civice, întâlnire cu Scutea, căreia i-au cerut redeschiderea dosarului

Acest "mod plastic" din ordonanța de clasare a DIICOT a fost semnalat de către reprezentanții asociațiilor civice care vineri s-au întâlnit cu procurorul general Gabriela Scutea, căreia i-au cerut redeschiderea dosarului 10 august, clasat parțial de DIICOT.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Geeks For Democracy, principala solicitare a reprezentanților grupurilor civice a fost cea de redeschidere a acestui dosar prin preluarea sa de către Parchetul General. Solicitarea este susținută de reprezentanții a peste 25 de grupuri civice și de o petiție semnată de peste 40.000 de membri ai Comunității Declic, înaintată vineri procurorului general.

Comunicatul asociațiilor civice:
 • "În debutul întâlnirii a fost reiterat caracterul pașnic, demonstrat în timp, al protestelor din Piața Victoriei și faptul că trăsătura principală a majorității participanților la aceste proteste a fost refuzul abuzurilor și violenței, aspecte caracteristice aflate în contradicție cu afirmațiile cuprinse în Ordonanța DIICOT care laudă demersul forțelor de ordine de a-i trata pe protestatari ca pe <<o cultură iremediabil compromisă>> care este nevoie să fie <<întoarsă la stadiul de brazdă>>.
 • Deși la acest moment nu există număr de intrare la Parchetul General în vederea analizei dosarului, procurorul general a recunoscut că a studiat textul ordonanței și a menționat rezervele personale cu privire la modul de redactare al acesteia. Totodată, Gabriela Scutea a specificat faptul că opinia domniei sale, justificată de dreptul procurorului general de verificare a procurorilor din subordine, se va baza pe probatoriul din cele 133 de volume ale dosarului.
 • Un punct important al întâlnirii a fost reprezentat de discutarea termenelor din dosar, atât a celor nepermis de lungi din ultimii doi ani care au dus la percepția publicului că s-a încercat tergiversarea dosarului cât și a termenelor viitoare de clarificare a unei rezoluții în acest caz astfel încât să nu se ajungă la o situație similară cu dosarele Revoluției sau Mineriadei.
 • Participanții la întâlnire au adus în atenția procurorului general mai multe aspecte neconforme sau lipsă din textul ordonanței DIICOT care ridică semne de întrebare asupra modului de realizare a anchetei și asupra echidistanței procurorului de caz și justifică, în opinia noastră, redeschiderea dosarului și preluarea acestuia de către Parchetul General: necesitatea desecretizării comunicărilor dintre jandarmi și șefii acestora, motivele pentru care persoanele cunoscute ca agitatori cu antecedente violente nu au fost extrase din mulțime, absența cercetării de teren și expertizei criminalistice asupra grenadelor de mână cu efect iritant-lacrimogen, absența evaluării expertului din dosar asupra nivelului concentrației de gaz, acoperirea numerelor de identificare ale jandarmilor, faptul că nu au fost audiate toate persoanele vătămate care au depus plângere și, nu în ultimul rând, eludarea rolului colonelului Cătălin Răzvan Paraschiv.
 • În concluzia întâlnirii, dincolo de demersurile legale pe care le vor face reprezentanții grupurilor civice în continuare sau de măsurile pe care le poate lua procurorul general, este imperios necesară asumarea de către magistrați și societatea civilă a unor eforturi comune pentru ca sistemul de justiție din România să fie în măsură să servească cu cinste și să ofere dreptate pentru cetățenii acestei țări".
Și Parchetul General a anunțat această întâlnire, arătând că procurorul general "a indicat procedurile legale pentru contestarea ordonanței, susținerea pentru continuarea cercetărilor în dosarul disjuns în favoarea Secției parchetelor militare din cadrul PÎCCJ într-o manieră accelerată (independent de verificările care vor fi făcute asupra ordonanței adoptate de DIICOT), precum și faptul că toate persoanele interesate pot utiliza căile procedurale pe care le au la dispoziție".

La aproape 2 ani de la reprimarea violentă a mitingului diasporei din Piața Victoriei, procurorii DIICOT au clasat parțial dosarul 10 august. Procurorii DIICOT spun că nu există probe că a fost vorba despre o tentativă de lovitură de stat, așa cum a susținut Jandarmeria Română. DIICOT susține și că nu ar fi fost pregătită din timp reprimarea protestului, așa cum au afirmat o parte dintre manifestanții care au făcut plângeri penale împotriva jandarmilor. Prin urmare, conducerea Jandarmeriei de la acea vreme a fost scoasă de sub urmărire penală.

Au scăpat de urmărirea penală colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, fost prim adjunct al Jandarmeriei Române, maiorul Laurenţiu Cazan, fost director general al Direcţiei Generale de Jandarmi Bucureşti, colonelul Cătălin Sindile, fost şef al Jandarmeriei Române și comisarul şef de poliţie Mihai Dan Chirică, fost secretar de stat în MAI pentru relaţia cu prefecţii.

Procurorii DIICOT spun totuși că în cazuri punctuale unii jandarmi au intervenit cu violență împotriva protestatarilor, astfel că vor fi cercetați pentru purtare abuzivă de către Parchetul Militar. Mai exact, procurorii spun că aceștia "ar fi abuzat de prerogativele funcției publice cu care au fost investiți, exercitând violențe nejustificate împotriva unor protestatari".

La câteva ore de la anunțul DIICOT, procurorul general Gabriela Scutea a reacționat susținând că "toate actele procedurale din acest dosar vor fi cântărite în cadrul controlului ierarhic".

Întrebată dacă, prin urmare, va dispune un control asupra acestui dosar, Scutea nu a dat un răspuns concret: "Haideți să citim cu toții cele 235 de pagini ale dosarului". Ea a fost întrebată și dacă există posibilitatea să infirme ordonanța procurorilor DIICOT, refuzând să răspundă.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14389 vizualizari

 • +37 (51 voturi)    
  Rares Bogdan e ok? (Vineri, 24 iulie 2020, 18:20)

  Fides [utilizator]

  Sa-i schimbe cineva batistuta.
  • +19 (29 voturi)    
   Vreau numele celui de la DIICOT care a scris asta (Vineri, 24 iulie 2020, 20:21)

   Gryphus [utilizator] i-a raspuns lui Fides

   cum se numeste cel care a scris aceasta mizerie despre protestatari?

   ala sigur e o SLUGA PSD
   • +16 (20 voturi)    
    O anchetă filozofică. (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 9:57)

    asavreau [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Se vede că procurorul are cunoștințe aprofundate de filozofie marxist-leninistă.Păcat că nu are și cunoștințe juridice,pentru-că nu cred că există în vocabularul juridic termenii folosiți.
   • -3 (7 voturi)    
    Giorgiana Hosu (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 12:15)

    marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui Gryphus

    Nu toți cei ce nu-ți plac ție îs slugi PSD.

    PSD nu e nici atotputernic (după cum s-a văzut) și nici nu are monopol pe mizerie umană.
    Autorul aici este Giorgiana Hosu, slugă PNL.

    #USLTrăiește
    • +7 (9 voturi)    
     Giorgiana Hosu e prietena de familie ... (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 14:45)

     DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui marie-cu-palarie

     Cu unii dintre inculpati.
     De asemenea nu am cunostinta sa existe o alta ordonanta ,semnata de procurori ,in care sa-si permita caracterizarea uneia dintre parti ,dintr-un dosar penal.
     Daca manifestantii din 10 aug. erau "buruieni" , jandarmii au fost "trandafiri" ,fiind sub conducerea PSD ?!
     Cata prostie si lipsa de bun simț ,fața de contribuabil ,la DIICOT.
  • +17 (25 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 24 iulie 2020, 21:42)

   [anonim] i-a raspuns lui Fides

  • +15 (25 voturi)    
   Reprezentantii Societatii Civile din CSM (Vineri, 24 iulie 2020, 22:00)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Fides

   Ce a facut Rares Bogdan, cand a vazut ca DIICOT a clasat dosarul 10 august ?
   S-a jurat ca nu va avea odihna, pana cand vinovatii nu vor fi pedepsiti. Si-a gasit odihna ?
   Ce au facut cele doua likele din CSM, chipurile reprezentand Societatea Civila, dar de fapt fiind in solda mafiei psd, cand au vazut ca DIICOT a clasat dosarul 10 august ?
   De ce nu cere nimeni revocarea din CSM a celor doua likele, care nu reprezenta, in niciun fel, Societatea Civila ?
  • -1 (9 voturi)    
   nuuu (Vineri, 24 iulie 2020, 22:19)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui Fides

   C-o foloseste, pe sistem SOV. Are chiar mai multe, ca e monden.
  • +6 (14 voturi)    
   Reprezentantii Societatii Civile din CSM (Vineri, 24 iulie 2020, 23:18)

   Cozmin II [utilizator] i-a raspuns lui Fides

   Ce a facut Rares Bogdan, cand a vazut ca DIICOT a clasat dosarul 10 august ?
   S-a jurat ca nu va avea odihna, pana cand vinovatii nu vor fi pedepsiti.
   Si-a gasit odihna ?
   Ce a facut CSM-ul, cand a vazut ca dosarul 10 august a fost clasat ?
   Ce au facut cele doua likele din CSM, chipurile reprezentand Societatea Civila, dar de fapt fiind in solda mafiei psd, cand au vazut ca DIICOT a clasat dosarul 10 august ?
   De ce nu cere nimeni revocarea din CSM a celor doua likele, care nu reprezenta, in niciun fel, Societatea Civila ?
 • +46 (58 voturi)    
  Statul roman uraste cetatenii (Vineri, 24 iulie 2020, 18:20)

  emil bobu [utilizator]

  De ce? Nu e destul ca va tinem pe toti, desi sunteti inutili?
  • +14 (22 voturi)    
   nu pe toti (Vineri, 24 iulie 2020, 20:31)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui emil bobu

   Ii uraste pe cei care nu zic sarumana cand partidul le da 100 de lei in plus la salariu/ajutor/pensie si vin cu pretentii gen justitie independenta, stat de drept sau alte hipstereli din astea. "o cultură iremediabil compromisă" ii descrie pe cei care nu mai raspund corespunzator la stimulii cu care partidul era obisnuit sa controleze masele.
 • +50 (66 voturi)    
  bataie de joc (Vineri, 24 iulie 2020, 18:20)

  c2 [utilizator]

  recomand celor batuti aiurea de jandarmi sa dea statul in judecata sau macar sa consulte niste avocati
 • -47 (73 voturi)    
  10 August 2018 (Vineri, 24 iulie 2020, 18:29)

  Gigi Kent [utilizator]

  Deschid pe dupa-amiaza televizorul. Ii vad pe unii care trageau de gardurile metalice, aruncau cu diverse obiecte contondente in jandarmi iar jandarmii le dadeau cu spray (lacrimogen probabil).

  Din start mi s-a parut un protest pasnic ...
  • +39 (51 voturi)    
   Ai uitat să precizezi (Vineri, 24 iulie 2020, 18:44)

   comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   canalul...
   • +22 (30 voturi)    
    . (Vineri, 24 iulie 2020, 19:01)

    Simbad [utilizator] i-a raspuns lui comentatordiletant

    @comentatordiletant: E logic, unul din două: Latrina 3 sau GuițăTV.
   • +16 (26 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Vineri, 24 iulie 2020, 19:06)

    [anonim] i-a raspuns lui comentatordiletant

   • -12 (20 voturi)    
    Canalul? (Vineri, 24 iulie 2020, 20:55)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui comentatordiletant

    De ce? Pe alt canal isi dadeau unii altora flori si se imbratisau sau cum?
   • +11 (15 voturi)    
    Nu, altceva a uitat. (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 0:32)

    Prostu' satului [utilizator] i-a raspuns lui comentatordiletant

    Succesiunea evenimentelor.
    Bietul om n-are de unde sa stie. Era acasa, la televizor, ca si-n '89.
  • +16 (36 voturi)    
   ma ipocritilor (Vineri, 24 iulie 2020, 19:31)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   cand punea basescu jandarmii pe voi era rau, acu cand pune psd jandarmii pe ailalti era bine

   eu d c tre sa inghit gaz ?! am fost la mama dracu , da au dat aia cu mai mult gaz decat s-a dat in 4 ani in WW1?!

   art rebui sa dau in judecata DIICOT pt defaimare...
   procurori pe dracu, sunt doar avocatii jandarmeriei!

   dar ce sa te astepti de la o institutie cu un sef condamnat penal!
   • -21 (27 voturi)    
    ? (Vineri, 24 iulie 2020, 20:57)

    Gigi Kent [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Daca nu faci diferenta intre "sa bagam site-ul de cultura la duba" si niste golani care aruncau cu bolovani in jandarmi e problema ta ... Problema care se pare ca nici cu gaz nu poate fi rezolvata.
    • +2 (8 voturi)    
     Iti vine (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 8:41)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     Randul
    • +3 (3 voturi)    
     Aia care aruncau cu bolovani erau ... (Duminică, 26 iulie 2020, 9:48)

     DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

     ...de-ai lor , galeria lui Negoita ,politisti,jandarmi in civil ,etc
     Sa-ti intre bine in cap asta si sa nu mai justifici violenta ILEGALA a jandarmilor din 10 august.
  • +12 (26 voturi)    
   Eiiiiii.... (Vineri, 24 iulie 2020, 19:34)

   paulbutoi [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Dv sunteti inteligent ...
   Pesedist , nu ?
   • -7 (9 voturi)    
    Mai rau! (Vineri, 24 iulie 2020, 20:57)

    Mihai Bucur [utilizator] i-a raspuns lui paulbutoi

    Sunt si PSD-isti care sunt oameni. Asta a dovedit de peste 20 de ani ca e total neom, scapat dintr-o vagauna.
   • -1 (3 voturi)    
    Slava Domnului ! (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:41)

    Dimijoarei_Obt [utilizator] i-a raspuns lui paulbutoi

    Ca nu seamana cu niste scursuri comuniste ca acesti porcurorii !
  • -2 (10 voturi)    
   nu stiu cum ai vazut (Vineri, 24 iulie 2020, 21:54)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   ca era un nor de ceata, ma rog, de gaze, deasupra multimii.
   asa a inceput provocarea, cu gaze date la intamplare.
  • -4 (6 voturi)    
   te-ai culcat devreme . . . (Vineri, 24 iulie 2020, 22:07)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   .
  • +4 (6 voturi)    
   " jandarmii le dadeau cu spray", la contribuabili (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 14:50)

   DEMA GOGU' [utilizator] i-a raspuns lui Gigi Kent

   Adica cei care le platesc salariile nesimtite.
   Le dadeau la greu...,cu spray in față, la copii ,femei ,batrani.
   Si mie mi se par actiuni legale ale jandarmilor...fara INSEMNE de IDENTIFICARE.��
 • +34 (50 voturi)    
  Predoiu si PNL (Vineri, 24 iulie 2020, 18:32)

  vlad.pe [utilizator]

  Sa ne amintim ca Predoiu a fost avocatul Rompetrol , a participat la Privatizarea BCR, ALRO si Romtelecom si acum a pus la conducerea DIICOT o persoana controversata.

  Intre timp Klaus Iohannis declara ca nu sunt probleme cu Justitia in Romania, pentru asta am inghetat noi in piata?
  • -7 (21 voturi)    
   zici? (Vineri, 24 iulie 2020, 20:33)

   bogdan1477 [utilizator] i-a raspuns lui vlad.pe

   Tot Predoiu e cel care a continuat reforma justitiei inceputa de macovei, fiind ministrul justitiei intre 2007 si 2012. Daca nu erau Macovei si cu Predoiu, plus Kovesi, in 2017-2018 nu am fi avut ce stat de drept sa aparam...
   • +3 (5 voturi)    
    Care stat de drept? (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 12:17)

    marie-cu-palarie [utilizator] i-a raspuns lui bogdan1477

    Și, cum a mers apărarea?
    Care Stat de drept? Ăla în care suprimarea libertăților cetățenești este norma absolută?

    Cum merge apărarea Statului de Drept în Anno Domini 2020? :D
 • +34 (44 voturi)    
  Il intreb pe procurorul artist: (Vineri, 24 iulie 2020, 18:33)

  alibaba_zeul_meu [utilizator]

  Iti face placere sa decapitezi florile cu un bat? O faci uneori... deseori?
  • -2 (8 voturi)    
   plastic (Vineri, 24 iulie 2020, 21:57)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui alibaba_zeul_meu

   dar cu schepsis, cu mesaj. aia cu brazda, in alte cuvinte, precurorul melitar, ii dorea sub brazda....ca erau compromisi.
   deci, pt. data viitoare...jindarii vor recolta ...cultura.
   • -1 (3 voturi)    
    imi cer scuze (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 11:29)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

    am for mult prea...plastic.
 • +35 (53 voturi)    
  ,,Cultura iremediabil compromisa " (Vineri, 24 iulie 2020, 18:33)

  kkciosuldelahamangia [utilizator]

  Va platesc voua salariile !
  Ar trebui sa vina niste demisii in frunte cu tovarqasul Perdoiu, un comunist vopsit.
 • +33 (45 voturi)    
  la diicot (Vineri, 24 iulie 2020, 18:38)

  liviu_ [utilizator]

  trebuie facuta urgent ordine,. si daca e nevoie desfiitata institutia aia

  dupa ce ca au avut un sef urmarit international pt coruptie vad ca nu se dezmint

  nici macar nu-i duce capu sa nu semnalizeze faptul ca-s corupti!
 • +27 (33 voturi)    
  Pensionarii speciali (Vineri, 24 iulie 2020, 18:38)

  TudoracheCopilulDeDiamant [utilizator]

  isi vor rotunji si mai mult veniturile cu acest ajutor nesperat dat PSD-ului (si PNL-ului?).
  • +30 (34 voturi)    
   pai dar nu ai vazut (Vineri, 24 iulie 2020, 18:40)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui TudoracheCopilulDeDiamant

   cum a clasat diicot dosaru , cum sotul sefei diicot a scapat de dosar penal!
   mai sa fie!
 • +37 (53 voturi)    
  În ce dată suntem azi? (Vineri, 24 iulie 2020, 18:43)

  comentatordiletant [utilizator]

  Cine e prim-ministru?
  Ne luptăm cu covidu' sau doar cu ciuma roșie?
  Când a clivat lumea mea în două unuversuri paralele?
  Dragnea e la pușcărie sau în fruntea statului?

  Pentru că astfel de ipochimene în astfel de funcții cu astfel de afirmații în contextul dat le credeam posibile numai într-o lume cucerită definitiv de psdei.

  Prin această ordonanță, jegurile care au compus-o au făcut din România Mordorul lui Dragnea.
 • +39 (53 voturi)    
  Ma autodenunt cultilor din Jandarmerie si DIICOT (Vineri, 24 iulie 2020, 18:47)

  UnOarecare [utilizator]

  Sunt o ”cultură iremediabil compromisă”

  ...vai curu`vost`...nu stiu cate dintre scursuri au curaj sa participe la un concurs de cultura generala
  • +18 (26 voturi)    
   si eu (Vineri, 24 iulie 2020, 19:33)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   si daca nu le convine ”cultură iremediabil compromisă”
   eu zic sa nu accepte sa fie platiti de ei... sau banii nostrii sunt buni?! ipocritii dracu!
  • +14 (20 voturi)    
   Procuratura cu energie revolutionara a criticat (Vineri, 24 iulie 2020, 19:54)

   UnOarecare [utilizator] i-a raspuns lui UnOarecare

   elementele subversive pe care le batusera si gazasera cu manie proletara pt faurirea unei societati luminoase a la Dragnea, Mitraliera, Ciordache si gastile din Deliorman.
 • +22 (30 voturi)    
  Nu exista cuvinte... (Vineri, 24 iulie 2020, 18:58)

  LiviuX [utilizator]

  Pentru a caracteriza un astfel de act oficial, si inca in domeniul justitiei. Oare mai exista vreo tara in care se fac astfel actele oficiale in justitie? Dar cred ca e valabil pentru orice domeniu.
 • -12 (22 voturi)    
  Au dreptate procurorii (Vineri, 24 iulie 2020, 19:01)

  Mihai1985 [utilizator]

  Este foarte adevarat ceea ce s-a spus.
  S-a dorit un fel de revolutie de cei care au avut acest inters.
  Foarte adevarat ca s-au adaugat si oameni de buna credinta.
  Ceea este intresant este faptul atat timp cat nu mai este PSD la guvernare nu se mai organizeaza astfel de evenimente, cel putin de amploarea asta. In schimb se fura-n dranci bani mai din ales din masti de calitate idoelnica, situatie in care nu deranjeaza pe nimeni.
  Pana mai ieri dadeau vina pe Dragnea. Acum Dragnea nu mai este, dar exista o mare problema, nu mai au pe cine da vina! Trebuie gasit de urgenta un vinovat. Cred ca Ciolacu ar putea fi, dar deocamdata este nesiminificativ dpdv politic. Totusi se cauta cineva, pentru ca masa sa-si verse furia.
  • +6 (12 voturi)    
   Cred ca ar fi cazul sa evoluezi... (Vineri, 24 iulie 2020, 21:23)

   LiviuX [utilizator] i-a raspuns lui Mihai1985

   Incearca sa faci macar clasa a V-a, poate asa vei invata ce e o revolutie. Daca nu resusesti, roaga pe cineva sa-ti explice.
 • +9 (17 voturi)    
  Doamne, (Vineri, 24 iulie 2020, 19:11)

  Nonidem [utilizator]

  Doamne, oare sutem definitiv pierduti?Se sparie gandul!Mai fac si filosofie-evident,dupa nivelul lor,adica sub nivelul marii-pe nenorocirea noastra!Te intrebi cum de-i mai suporta pamantul!A fost si a ramas vremea ticalosiei de stat!Cata abjectie, cata marsavie la acesti mizerabili trantori!
 • +10 (18 voturi)    
  detaliile conteaza (Vineri, 24 iulie 2020, 19:48)

  MamboNoFaiv [utilizator]

  i-a intrebat cineva pe cei care au depus plangeri penale ce profesie au si unde lucreaza?
  la accidentele auto se intreba, pe vremuri.
  acum nu-i mai intereseaza nimic...
  asta ca sa nu-si mai dea aiurea cu presupusul procurorii ca erau "pleava" cei abuzati
 • +13 (23 voturi)    
  Baaaa... (Vineri, 24 iulie 2020, 19:49)

  paulbutoi [utilizator]

  Da' nesimtiti mai sunt ( si ) procurorii astia de la DIICOT .
  Baietii astia nici macar nu se mai prefac ca slujesc Legea .
  Sunt - pe fata - protectori ai infractorilor .
  Si se pisa - fara jena - pe capul celor care le platesc salariile si pensiile nesimtite .
  Versiunea optimista ar fi ca doar asistam la o mica sceneta .
  Care pregateste aparitia unui apostol al dreptatii capabil sa puna lucrurile la locul lor .
  Sau poate ca nu .
  Vedem .
 • +17 (27 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 24 iulie 2020, 20:12)

  [anonim]

 • +18 (30 voturi)    
  faceti palangere la Inspectia Judiciara (Vineri, 24 iulie 2020, 20:14)

  carmen_i [utilizator]

  In opinia mea, fapta s-ar incadra la art. 99 lit s) din legea 303/2004:
  "utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătorești sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raționamentului juridic, de natură să afecteze prestigiul justiției sau demnitatea funcției de magistrat;".
  • 0 (6 voturi)    
   teorie (Vineri, 24 iulie 2020, 22:20)

   Nevermind [utilizator] i-a raspuns lui carmen_i

   Ei se vor judeca pe ei ;)
 • +8 (12 voturi)    
  Asta-i mentalitatea polițistului de rând. (Vineri, 24 iulie 2020, 20:29)

  anton_carpati [utilizator]

  Oamenii care nu pot percepe alți oameni ca animale sau buruieni nu prea se încumetă să urmeze o astfel de carieră. Din păcate majoritatea sunt băieți care au rămas blocați mental la paradigma "care-i mai tare din curtea școlii".
 • +4 (14 voturi)    
  PNL=PSD=aceeasi mizerie!!! (Vineri, 24 iulie 2020, 20:37)

  mazgalici [utilizator]

  Nea Organ si nea Perdoiu sunt responsabili pentru clasarea dosarului 10 august!
  Sa va amintiti de ei la vot!
 • +9 (13 voturi)    
  ancheta (Vineri, 24 iulie 2020, 20:41)

  gurka [utilizator]

  am mai spus,dosarul a fost facut in asa fel sa poata fi clasat.trebuie arestati preventiv carmen dan,dancila,banicioiu,iordache,nicolae serban si multi altii,de la astia trebuie reinceputa ancheta,astia au provocat si au dat ordine de represiune bolsevica,clar?dupa vor pica si minerii in uniforma!
 • +13 (15 voturi)    
  Bai dicot, stim ca musamalizati (Vineri, 24 iulie 2020, 20:51)

  yellowdog [utilizator]

  trafic de droguri la greu, stim ca sunteti o parte a lumii intelope. O sa afle toata lumea matrapazlacurile voastre, de aceea nici nu ma mir de comunicatul vostru. Brazda asta o sa va ingroape haimanale nenorocite ce sunteti.
 • +11 (15 voturi)    
  Niste poeti fini, cu pulane (Vineri, 24 iulie 2020, 21:30)

  V. Istina [utilizator]

  De ce n-ati spus asa de la bun inceput, mai baieti? Si eu care credeam ca era vorba despre dreptate...
 • +4 (12 voturi)    
  ca simplu cetățean (Vineri, 24 iulie 2020, 21:49)

  di livio [utilizator]

  nu mai am ce face, am plătit zeci de ani impozite unui stat care nu-i mafiot...statu român nu-i stat
  mafiot, îi stat de drept...numa cultura de procurori îi iremediabil compromisă...ar merita o plăcuță suedeză?...io zic că da, părerea mea de simplu cetățean...și-mi caut de lucru în celebra economie subterană, așa n-o să mai am pretenții de la statu de drept
 • +14 (20 voturi)    
  Sunt un dobitoc! (Vineri, 24 iulie 2020, 21:50)

  Bolsevicul [utilizator]

  În februarie 2017 am scandat în stradă, seri la rând, la -15 grade, ”PSD - ciuma roșie”, când cu Ordonanța 13.

  În 2018 am strâns, pe barba mea, vreo 140 de semnături pentru inițiativa ”fără penali”.

  M-am bucurat enorm la fiecare înfrângere a PSD-ului din ultimii ani (prezidențialele din 2014 și 2019, europarlamentarele din 2018).

  I-am urât din toți rărunchii pe Dragnea, pe Tudorel și pe toți ceilalți din fosta șleahtă.

  Mi se părea scandalos că treceau, fără să le pese, peste toate avizele negative și își numeau ciracii la conducerea parchetelor.

  Am zis că, dacă au plecat ei de la butoane, se va face, în sfârșit, dreptate.

  Iaca, au venit ”ai noștri”.

  Avizele negative pentru șefii parchetelor sunt tot ignorate.

  Cu dosarul mineriadelor, tergiversare, cu dosarul ”10 august”, mai rău -albire totală.

  Nici măcar colonelul Paraschiv nu este condamnat pentru tâlhărie, când se vede foarte clar cum îl deposedează cu forța pe un ziarist de telefon.

  Iliescu lăuda minerii pentru panseluțe în 1990, procurorii laudă jandarmii pentru panseluțe în 2020. Între cele două campanii horticole au trecut, iată, trei decenii. Exact jumătate din viața mea...
  • -6 (14 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Vineri, 24 iulie 2020, 23:34)

   [anonim] i-a raspuns lui Bolsevicul

   • +7 (11 voturi)    
    da (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:25)

    revo [utilizator] i-a raspuns lui

    exista o singura mare MAFIE, cu mai multe famiglii: PSD, PNL, ALDE, UDMR, PROR, PMP, MINORITATI etc. Indiferent catre care te indrepti, iei teapa.

    Felicitari si succes celor care au rupt lantul.

    Altceva nu mai este nimic de zis. Decat ca n-are rost sa se mai tina alegeri. Oricum nu se face decat o rotatie temporara la ciolanul gras.
    Nu mai are niciun rost sa iesim din casa, niciodata, pentru absolut nimeni si nimic.

    Daca asta a fost scopul acestei incomensurabile porcarii si asta este ce vrea MAFIA PSD-PNL sa ne faca sa intelegem, am inteles. ESTE TARA VOASTRA. IERTATI-NE CA EXISTAM.

    Traim intr-o imensa si definitiva mocirla, ca porcii. Macar porcilor le foloseste mocirla, ii curata de paraziti. Pe noi ne omoara incet, dar sigur, zilnic.
 • +16 (18 voturi)    
  Istoria se repetă (Vineri, 24 iulie 2020, 22:11)

  slashroot [utilizator]

  Unul i-a făcut "golani" pe părinții noștri, ăștia ne fac "iremediabil compromiși"...
  De fapt ce s-a schimbat?
 • +13 (15 voturi)    
  Cinste procurorilor DIICOT (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 0:37)

  Prostu' satului [utilizator]

  Au aratat ca au studii serioase si se pricep bine. La agricultura.
  Propun sa li se dea cate un tractor si sa fie trimisi pe ogoarele patriei.
 • +6 (10 voturi)    
  Metamorfoza (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 2:20)

  politica_si_povesti2 [utilizator]

  Rares si Orban sunt profund mahniti de clasarea dosarului 10 august. Rares rupea camasa de pe el inainte sa preia puterea ca vinovatii de la 10 august vor plati, dar acum tace malc. Bineinteles, argumentul e ca Noi nu ne implicam in justitie, Noi nu suntem ca ceilalti. Dar oare cum a ajuns doamna Hosu la DIICOT? A fost pusa acolo de ministrul justitiei, care este si membru PNL. A fost pusa in cel mai politic mod cu putinta, contra avizelor negative date de CSM in privinta lui Hosu. Ghiciti sotul carei persoane avea ultimul termen intr-un dosar la DNA in 2 saptamani? Era chiar doamna Hosu, cea care nu a fost pusa in functie politic. Din fericire, sotul dansei a fost achitat saptamana aceasta, evident fara nicio legatura cu clasarea dosarului 10 august. Noi, Rares si Ludovic, ramanem mahniti, dar asa cum am promis, nu ne vom implica in justitie asa cum au facut ceilalti! Voi, dragi cetateni, stiti ce aveti de facut, la culcare, noapte buna! Noi mergem sa dam o petrecere cu distantare sociala si whiskey la vila noastra. Traiasca USL-ul!
 • +9 (11 voturi)    
  Ce poetic! (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 7:14)

  Sunt_nimic! [utilizator]

  Superba exprimare poetica!

  Deci, degeaba ne plingem noi ca jandarmii ne-au gazat si ne-au batut in mod abuziv, dumnealor nu au facut decat sa ”întoarcă la stadiul de brazdă o cultura compromisă”!

  Daca si DInca avea un asfel de avocat-poet, nu numai ca zburda liber, dar ajungea erou national ...
  • +4 (6 voturi)    
   Da, @ești_nimic... suntem_nimicuri (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 9:57)

   comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui Sunt_nimic!

   pentru că așa ne vor ei, pentru că asta vor ei să ne facă să credem despre noi.
   Cât o să-i mai lăsăm să facă din noi ce vor ei?
   • +2 (2 voturi)    
    NU ai recunoscut citatul? (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 22:28)

    Jegul Cristian Ioan [utilizator] i-a raspuns lui comentatordiletant

    Mi-am schimbat nikul in "sunt_nimic" in urma cu doi ani: al o vizita de lucru in tara, un tanar i-a stigat lui Draknea ca "pedesereul nu a facut nimic!"

    la care Daddy i-a replicat: TU ESTI NIMIC!

    Asa ca mi-am asumat declaratia Secretarului general al Partidului majoritar, si eu "sunt nimic"...
    • +1 (1 vot)    
     Nu, uitasem întâmplarea. (Duminică, 26 iulie 2020, 8:40)

     comentatordiletant [utilizator] i-a raspuns lui Jegul Cristian Ioan

     Am intuit însă că nickname-ul e o formă de revoltă, și mi l-am asumat. Originea lui e un motiv în plus să o fac.
 • +5 (9 voturi)    
  romanul se nascu poet (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 9:08)

  revo [utilizator]

  si constatam ca "poezia" e la ea acasa in procuratura.

  Deci bandele de destabilizatori semnalate de SRI, provocatorii adusi cu autocarul de Codrin Stefanescu, membru de baza al PSD, au fost doar asa, o poveste... ei nu au existat, dupa cum nici curvistina blonda n-a coordonat actiunea... si n-a fost prevenita intrarea in piata si actiunea huliganilor pentru ca... n-au existat!
  Bravo, SRI - ai prins posturi straine, evident, erai drogat in ziua aia.

  Vinovatii si compromisii erau aia care stateau pe bordura, la Girafa... aceia trebuiau facuti una cu pamantul, bagati sub brazda, sa ingrase pamantul, sa creasca mare, mare CRIMA ORGANIZATA PSD-ALDE-UDMR, pazita de Jandarmerie si DIICOT.


 • +6 (10 voturi)    
  ne este rusine cu Diicot (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 9:21)

  alexman1 [utilizator]

  Daca asta cred procurorii DIICOT despre cei din piata Victoriei, atunci DIICOT ar trebui reformat din temelii sau mai bine desfiintat ca tot nu fac nimic bun. Este inadmisibil sa nu vezi probele pe care le stie o tara intreaga, ci sa cauti astfel de aiureli impertinente la cei din piata. Sa va fie rusine slugoi ai lui Dragnea.
 • +7 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 9:49)

  [anonim]

 • +2 (6 voturi)    
  mda (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:00)

  liviu_ [utilizator]

  dar SS d c nu se autosesizeaza aici?!
  CNCD (ca doar jignesti o intreaga natie):
  dar na sunt institutii politice, stiu d c nu se autosesizeaza!

  jegurile astea uita ca noi o sa le platim pensia!
 • +6 (8 voturi)    
  PS: (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:03)

  liviu_ [utilizator]

  deci pentru 1k de violenti tu faci "iremediabili compromisi" o intreaga generatie... si peste 100k protestatari

  si te mai numesti procuror...
  efectiv ca la "procesu" lu ceausescu! avocatu il ataca (doar ca aici e invers) procurorii apara acuzatii!

  DIICOT TREBUIE SA DISPARA!!!

  cred ca d-asta au urlat cu "lovitura de stat" ca sa bage diicot ca sa inchida dosarul!
 • +2 (8 voturi)    
  ganduri negre (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 10:14)

  revo [utilizator]

  acum, daca incercam sa trecem peste furia declansata de aceasta porcarie si sa gandim nitel: de ce s-a intamplat chestia asta? De de DIICOT a clasat dosarul? Cum a fost posibil in ciuda tuturor probelor, inclusiv al informarii SRI, ca vin grupuri de huligani adusi de PSD, deci actiunea de spargere in violenta a manifestatiei a fost pregatita?

  De ce, dupa clasarea oficiala, Iohannis declara, complet rupt de realitate, ca nu sunt probleme cu Justitia, in Romania?

  Avand in vedere ca:
  Ministrul Jusitiei este Predoiu, PNL, care a facut varza Codurile si nu sustine desfiintarea SS;
  sefa DIICOT a fost numita de PNL;
  Johannis + PNL = love;
  unul dintre coordonatorii din Minister ai represiunii a fost avansat in functie de Johannis (i s-a cumparat tacerea?); bataia de joc, parca intentionata si la nervi, in care a fost redactata clasarea dosarului de catre procurorul DIICOT;
  clasarea simultana a celuilalt dosar, cel cu lovitura de stat;
  prezenta televiziunii rusesti in piata, total aiurea (pt.ca o demonstratie impotriva unui regim prorus nu e de interes pentru sclavii lui Putin), venise sa documenteze altceva,

  la ce concluzie se ajunge? S-a facut un troc: se inchid ambele dosare in acelasi timp. De ce? Chiar a fost tentativa de lovitura de stat? Plavanul si PNL au incercat ceva si i-au prins PSD-istii?

  Justitia independenta = Fata Morgana.
 • -3 (11 voturi)    
  Sa fim echilibrati. (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 11:13)

  clint [utilizator]

  Protestatarii nu au fost 100% ceea ce ar trebui sa fie. Nici la 10 august, nici in decembrie 89 si tot asa. Printre ei au fost agitatori ai unor grupuri de interese oculte si anti-romanesti. Profitand de buna credinta a marii majoritati a oamenilor care au iesit la acel protest, acesti agitatori au deturnat protestele care trebuiau sa fie pasnice, dar ferme si sustinute, intr-o bataie scurta cu jandarmii despre care autoritatile de la acea stiau, erau pregatite, si chiar contau pe ea, fiindca acele grupuri oculte erau din randul puterii si se dorea decredibilizarea miscarii precum si dispersarea ei, lucru care le-a si reusit de altfel.

  Din pacate, o mare parte din romani au cazut in capcana atat la 10 august cand se stia ca vor fi violente, dar si ulterior, si desi au inteles ca violentele au fost facute de grupuri infiltrate, au ramas in logica placutelor suedeze, pe care btw, Suedia le-a retras imediat ce au inteles ce inseamna, semn de civilizatie dupa mine.
  Victimizarea si revarsarea urii pe jandarmi, in loc sa intelegem cine a fost in spate ( Dragnea, Firea, etc ) si sa fim atenti la vot, ne va face ca, daca vom fi prea ocupati cu ura pe jandarmi si procurori, sa nu intelegem nici acum care au fost jocurile, si sa nu iesim la vot ca deh suntem scarbiti ca PSD=PNL=aceeasi mizerie, credinta pe care, va asigur, si-o doresc sa o avem toate grupurile oculte, indiferent de partidele din care fac parte, si asta, pe langa multe altele ( gen bula de sapun numita USR care se va sparge lasand o mare dezamagire in urma) sunt manevre foarte bine gandite pentru a decredibiliza orice in aceasta tara, a ne face sa nu mai credem in nimic, sa ajungem un popor de oi blazate care nu au incredere in nimeni, si care s-au impacat ca nu se poate schimba nimic aici: the new Homo Sovieticus.
  • +4 (6 voturi)    
   esti dus (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 16:46)

   MamboNoFaiv [utilizator] i-a raspuns lui clint

   E treaba SRI sa se ocupe de "grupuri de interese oculte si anti-romanesti".
   Noi am facut ce trebuie, in Piata, PSD e nociv la putere, toxic, zi-i cum vrei. Majoritatea lor din Parlament trebuie sa dispara si nu se poate face o vraja pentru asta in schimb protestul pasnic e garantat prin Constiutie.
 • +3 (7 voturi)    
  Control total (Sâmbătă, 25 iulie 2020, 13:00)

  EU_e_cu_noi [utilizator]

  Afirmatie total deplasata facuta de un procuror chemat sa faca o cercetare juridica. Pune sub un mare semn de intrebare intreaga ancheta, iar PG ne trimite sa citim rechizitoriul ? Really ? Acesti oameni sunt parasutati in niste functii publice fara a avea nici minime abilitati pentru a le ocupa. Consecinta directa a politizarii intregului aparat al statului de la portarul de spital pana la ministru.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by