Activitatea a două cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate în zona de bucătărie și de bar, anunță, vineri, ANPC, potrivit Mediafax.

BarFoto: pixabay.com

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a făcut mai multe controale, în stațiunea Mamaia, înainte de intrarea într-un nou weekend aglomerat.

Au fost controlați cinci operatori economici, iar până în acest moment, ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate trei amenzi în valoare de 40.000 de lei și patru avertismente.

„Activitatea a două cluburi din Mamaia, Breeze și Fratelli, unul dintre ele având în administrare și o zonă de plajă, a fost oprită temporar până la remedierea deficiențelor constatate în zona de bucătărie și de bar”; conform ANPC.

Cele mai importante abateri întâlnite de comisarii ANPC, în timpul controlului sunt:

- comercializarea înghețatei cu data limită de consum depașită,

- comercializarea preparatelor culinare cu eticheta care indica data de preparare cu o zi sau două în urmă,

- comercializarea preparatelor culinare fără etichete cu elemente de identificare,

- utilizarea sosurilor producție proprie păstrate în recipienți reutilizați de băuturi răcoritoare,

- utilizarea bureților de sârmă,

- utilizarea unei camere de gheață complet neigienizată,

- lipsa de informare a consumatorilor cu privire la produse preparate care provin din produse decongelate.

- schimbarea termică a stării produselor față de cea indicată de producător

- utilizarea unor recipiente din plastic, email sau cuțite, fără destinație pentru alimentație publică

- utilizarea unor vitrine de frig neigienizate, cu grătare și ventilație ruginite, chedere deteriorate și cu urme de mucegai

- prezența tavanului cu fante decupate din care pot cădea diverse impurități în preparatele culinare

- lipsa coșurilor de gunoi cu acționare la picior

- lipsa graficului de temperatură pe frigidere și lipsa graficului de schimbare ulei la sistemele de gătit

- existența muștelor și lipsa dotării cu aparate împotriva insectelor

- utilizarea unui spațiu de vânzare și depozitare la bar complet neigienizat

- depozitarea băuturilor răcoritoare direct pe paviment

- utilizarea de topping pentru diverse sortimente de băuturi fără data deschiderii menționată pe etichetă și depozitate în razele soarelui

- închrierea șezlongurilor neigienizate și pătate

- lipsa afișării regulamentului de plajă la loc vizibil, scris cu caractere foarte mici, greu lizibil

- comercializarea preparatelor aflate în camera de frig si în frigiderul din interiorul bucătăriei fără elemente de identifcare și caracterizare

- utilizarea unor mese de lucru ruginite acoperite cu blat exfoliat și cu pereți laterali mucegăiți

- existența unei guri de aerisare a hotei de bucătărie neacoperită și a grilajului ventilatoarelor plin cu praf.