Doi angajaţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier din Ministerul Transporturilor au fost prinşi în flagrant când luau mită 2.400 de lei de la administratorul unei firme, pentru a nu-i aplica o amendă de 24.000 de lei unui şofer angajat a cărui mașină avea probleme.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit DGA, cei doi angajaţi ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier au fost reţinuţi miercuri pentru 24 de ore, iar joi sunt duși la instanță cu propunerea de arestare preventivă.

Conform sursei citate, cei doi funcţionari au fost prinși imediat după ce au primit suma de 2.400 de lei de la administratorul unei firme, pentru a nu amenda un șofer angajat al societății.

Situaţia a fost sesizată în aceeaşi zi de către administratorul firmei, printr-un apel telefonic la linia Call Center anticorupţie a D.G.A. - 0800.806.806. El a reclamat că cei doi angajaţi ai I.S.C.T.R. au cerut 10 % din valoarea amenzii de 24.000 de lei care trebuia aplicată șoferului, după ce au constatat că autoutilitara avea anvelope uzate şi îi lipsea o lampă de semnalizare.

Surse apropiate anchetei, citate de News.ro, au declarat că cei doi funcţionari făceau controale pe centura de nord a Capitalei, iar flagrantul s-a petrecut pe Şoseaua Chitilei, la intrarea in Bucureşti, chiar lângă maşina acestora. La momentul intervenţiei, cei doi au încercat sa scape de bani aruncându-i pe geamul maşinii.