​Cântărețul Smiley le transmite un mesaj celor care nu cred în coronavirus și promovează teorii ale conspirației, el spunând că știe mai mulți oameni, tineri, bolnavi de COVID. "Boala asta există și nu e doar la televizor. Dacă vreți să o căutați, o gășiți în spitale sau în aglomerații", afirmă artistul.

HotNews.roFoto: Hotnews

Smiley spune că depinde de toți să rămânem sănătoși și depinde de toți cât de mult se răspândește, iar superficialitatea, lipsa de respect și de educație nu ne fac bine.

El mai afirmă că cea mai grea boală pentru noi toți este răutatea, vorbind despre zeci de mesaje pe care le-a șters, din partea celor care nu cred în COVID-19 și îl acuză că a primit bani ca să spună că boala există.

Redăm mesajul integral al artistului:

  • "Puteți să mă credeți sau nu. Puteți să mă urmăriți sau nu. Să va protejați sau nu. Să va spălați pe mâini, mai des sau mai rar. Sunteți liberi să faceți ce vreți și să credeți în orice. Eu nu sunt o autoritate, eu trăiesc iubind și cântând, crezând în Dumnezeu, în acțiune, în Oameni și în Viață.

  • Nu vreau să va propun un exercițiu de credință, dar măcar, pentru un scurt răgaz, unul de imaginație și gândire:
  • Cum ar fi ca textul pe care l-am scris ieri să fie doar din grijă pentru noi toți?
  • Cum ar fi să-mi asum, dinainte, să fiu înjurat, batjocorit, acuzat, luat la mișto, doar pentru că am îndemnat Oamenii să aibă grijă de ei?
  • Cum te-ai simți să urezi sănătate și să fii înjurat înapoi?

  • Am citit și am șters cu greutate și mâhnire zeci de comentarii lipsite de orice formă de respect. Cred că avem nevoie să ne respectăm și să fim uniți. NOI. Cred că avem nevoie de oameni sănătoși, de o educație sănătoasă, într-o țară sănătoasă și civilizată. Mai ales în aceste vremuri...

  • Nu ar putea cineva să-mi ofere bani că să scriu că am o cunoșțință bolnavă de Covid. Niciodată. Nu în realitatea mea.

  • Știu mai mulți oameni bolnavi de Covid, Oameni obișnuiți. Tineri. Nu sunt plătiți... Boala asta există și nu e doar la televizor. Dacă vreți să o căutați, o gășiți în spitale sau în aglomerații.

  • Depinde de toți să rămânem sănătoși, depinde de toți cât de mult se răspândește, iar superficialitatea, lipsa de respect și de educație nu ne fac bine. Ne țin pe loc sau ne dau înapoi. Cred cu tărie, acum, că cea mai grea boală pentru noi toți este răutatea.

  • N-o să mai scriu despre acest subiect. N-o să mai răspund la niciun comentariu pe această tema. Să ne vedem sănătoși! Va fi bine!".

Într-un mesaj anterior, artistul îi îndemna, de asemenea, pe oameni să aibă grijă de ei și să fie responsabili. "Poate putem, totuși, prin declarația Andreei Esca, să învățăm să avem mai multa grijă de noi și să ne ferim de boala, doar atât...O cunosc și știu prin ce a trecut. Din păcate, nu e singura mea cunoștință personală care a avut Covid. Boala asta există și se răspândește foarte ușor", spunea Andrei Maria.