Judecătoarea Mariana Moț, fost secretar de stat în Ministerul Justiției în mandatele lui Florin Iordache și Tudorel Toader, se pensionează, președintele Klaus Iohannis semnând luni decretul în acest sens. Mariana Moț a fost adusă în Ministerul Justiției de Florin Iordache, cu puțin timp înainte de adoptarea celebrei Ordonanțe 13. Recent, ea a fost votată de Parlament în funcția de președinte al Secției de drept public din Consiliul Legislativ.

Sofia Mariana MotFoto: Ministerul Justitiei

Administrația Prezidențială a anunțat că președintele României Klaus Iohannis a semnat decretul privind eliberarea din funcția de judecător la Curtea de Apel Craiova a Marianei Moț, prin pensionare, din 20 iulie.

Recent, Mariana Moț a fost votată de Parlament în funcția de președinte al Secției de drept public din Consiliul Legislativ, astfel că pe lângă salariu va încasa și pensia de serviciu.

Mariana Moț a fost numită secretar de stat în Ministerul Justiției în ianuarie 2017, fiind adusă de Florin Iordache cu puțin timp înainte de adoptarea OUG 13, și a fost menținută în funcție de către Tudorel Toader, deși Curtea Constituțională a stabilit printr-o decizie din 2018 că magistrații "nu pot desfășura activități specifice celei de legiferare sau de organizare și punere în aplicare a legii pe calea actelor administrative".

Mariana Moț a fost judecător la Curtea de Apel Craiova și la Tribunalul Olt, potrivit CV-ului său publicat pe site-ul Ministerului Justiției. Judecătoarea este mama primarului din Slatina Emil Moț, fost deputat PSD. Ea a fost eliberată din funcția de secretar de stat, la cerere, în iulie 2019.