Primarul Capitalei, Gabriela Firea, acuză Guvernul că dorește „intenționat să fie stare de panică în rândul populației!” și susține că în București sunt „suficiente paturi de spital, de toate categoriile”, precum și „personal medical foarte bine pregătit”.

Gabriela FireaFoto: PMB

„Sunt și suficiente paturi de spital, de toate categoriile, există și personal medical foarte bine pregătit! Mai mare rușinea! Sau le convine să anunțe la televizor că au trimis un pacient la Ploiești, pentru că nu mai erau paturi ATI libere în București?!”, a scris sâmbătă Gabriela Firea, pe contul ei de Facebook.

Firea afirmă că pune la dispoziția Ministerului Sănătății „20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achiziționate de Primăria Capitalei, prin Assmb”.

„Și azi, sunt spitale de linia 1 și 2 care dețin 600-700 de paturi normale și 50-60 de paturi de AȚI care au alocat pt tratarea Covid 19 DOAR 200-300 de paturi normale și câte 20 de paturi de AȚI, pe motiv că nu au personal. Dar acestea există fizic. De ce nu se extind aceste secții cu resursele existente? Este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort!”, mai scrie Gabriela Firea.

Mai jos, postarea integrală a primarului general:

„Ocupați-vă de pacienți, aveți cu ce, și lăsați manipulările și dezinformările!

Sunt strigătoare la cer incompetența și lipsa de respect față de români!

Autoritățile noastre se prezintă în văzul lumii că fiind neputincioase să lupte cu virusul, având toate instrumentele necesare la dispoziție, pe banii românilor!

Să-i speriem pe români cu declarațiile false la televizor dar să ne facem și de ras în întreaga Europă!

Să fie haos generalizat!

Se dorește intenționat să fie stare de panică în rândul populației!

Nu există, în schimb, interes pentru pacienți, corectitudine în informarea românilor și , mai ales, organizarea judicioasă a resurselor umane și medicale existente!

Sunt și suficiente paturi de spital, de toate categoriile, există și personal medical foarte bine pregătit!

Mai mare rușinea!

Sau le convine să anunțe la televizor că au trimis un pacient la Ploiești, pentru că nu mai erau paturi ATI libere în București?!

Și de ce nu se preocupă IMEDIAT (însemnând acum) Ministerul sănătății să transfere medici de ATI de la alte spitale din București, pentru a putea răspunde prompt nevoilor pacienților?

Și azi, sunt spitale de linia 1 și 2 care dețin 600-700 de paturi normale și 50-60 de paturi de AȚI care au alocat pt tratarea Covid 19 DOAR 200-300 de paturi normale și câte 20 de paturi de AȚI, pe motiv că nu au personal. Dar acestea există fizic. De ce nu se extind aceste secții cu resursele existente?

Este de neacceptat dezinformarea pe care o face guvernul prin ministerul de resort!

Subliniez încă o dată faptul că raportările Ministerului Sănătății se referă DOAR la numărul de paturi normale și de ATI alocate în martie pentru tratarea infecției Covid 19 în spitalele de linia 1, 2 și suport, adică 6 la număr (Victior Babeș, Matei Bals, Colentina, Marius Nasta, Carol Davila, Maternitatea Bucur) și nu la TOATE paturile normale și de AȚI din spitalele bucureștene, în număr de 45!!

20 din cele 25 de ventilatoare mecanice mobile recent achiziționate de Primăria Capitalei, prin Assmb, le punem la dispoziție, pe perioada pandemiei, Ministerului Sănătății, care zilnic transmite că nu mai sunt paturi de AȚI în spitalele din București și nici ventilatoare mecanice”.