Toate punctele de frontieră terestre şi feroviare între Bulgaria şi Grecia, cu excepţia celui de la Koulata-Promachonas, vor fi închise pentru trafic până ân 29 iulie, transmite vineri agenţia BTA, citând poliţia de frontieră, scrie Agerpres.

Kulata 3Foto: Facebook / Andreescu Bg Laurentiu / Forum Thassos

Intrarea în Grecia este permisă doar prin acest punct şi doar pentru persoanele care vor face dovada unui test PCR negativ la coronavirus făcut în intervalul anterior de 72 de ore. Rezultatul testului trebuie să fie tradus în limba engleză, iar documentul să conţină numele şi datele de identitate ale persoanei.

Deţinătorii de permise de rezidenţă emise de statul elen, şoferii de camioane şi persoanele care călătoresc pentru afaceri presante sau pentru muncă, situaţie care trebuie dovedită printr-un document relevant, vor fi exceptaţi de la aceste restricţii.

De asemenea, persoanele care călătoresc în Grecia trebuie să completeze, cel târziu în preziua sosirii în această ţară, un formular de localizare a pasagerilor ce poate fi accesat la adresa https://travel.gov.gr.