Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) s-a întâlnit, joi, cu ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi cu ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, pentru a discuta despre lipsa acută de personal de la instanţe. S-a convenit suplimentarea treptată a schemelor de personal și alocarea de bani la rectificarea bugetară pentru ”nevoile absolut urgente şi care nu mai pot fi amânate”.

Sediul CSMFoto: Agerpres

Potrivit CSM, "participanţii la întâlnire au constatat că, deşi volumul de activitate al instanţelor judecătoreşti a crescut semnificativ, schemele de personal auxiliar au rămas neschimbate, devenind astfel subdimensionate, situaţie care are repercusiuni asupra înfăptuirii actului de justiţie".

CSM spsune că s-a convenit că este necesară majorarea schemelor de personal auxiliar, însă suplimentarea urmează să se fac[ treptat.

"Astfel, într-o primă etapă a fost asumată de către reprezentanţii puterii executive alocarea de resurse financiare cu ocazia rectificării bugetare aferente acestui an pentru a acoperi nevoile absolut urgente şi care nu mai pot fi amânate", a mai transmis CSM.

La întâlnire au participat preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, Nicoleta Ţînţ, alături de alţi membri aleşi ai Consiliului, respectiv Mariana Ghena, Simona Marcu şi Bogdan Mateescu, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, şi ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.