Un bărbat a fost reţinut de poliţiştii constănţeni, după ce şi-a abandonat copilul în vârstă de un an şi jumătate într-un cărucior, în parcarea unui magazin de bricolaj, după ce s-a certat cu mama acestuia. Copilul a fost găsit de agentul de pază al magazinului, care a anunţat poliţia.

HotNews.roFoto: Hotnews

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Constanţa, citat de News.ro, poliţişti din cadrul Secţiei 4 au fost sesizaţi de către un bărbat, agent de pază, că ar fi găsit un copil cu vârsta de aproximativ 2 ani, care se afla într-un cărucior, în parcarea unui magazin de bricolaj. Poliţiştii au identificat-o, în municipiul Constanţa, pe mama copilului, o femeie de 23 de ani.

“Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că la data de 14 iulie, în jurul orei 21.45, tatăl biologic al minorului, un bărbat de 34 de ani, s-a deplasat cu acesta pe aleea de acces a societăţii comerciale unde, în urma unor discuţii în contradictoriu purtate prin telefon cu mama copilului, a luat decizia de a-l abandona în zona indicată”, se arată în comunicat.

Copilul în vârstă de un an şi jumătate a fost examinat medico-legal, stabilindu-se că necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale, a precizat sursa citată. El a fost preluat de reprezentanţii DGASPC Constanţa.

Polițiștii l-au reținut pe bărbat pentru 24 de ore, fiind cercetat pentru lovire sau alte violenţe şi rele tratamente aplicate minorului.